Anunțat cu surle și trâmbite, noul stadion al Craiovei încă nu este dat în folosință. Oficialii echipei din Băniei anunțau încă din timpul sezonului trecut că ultimele meciuri ale stagiunii 2016-2017 se vor disputa pe arena nouă.
CS U Craiova a fost echipa care a deschis noul sezon al Ligii 1, cu meciul cu CSM Poli Iași, partidă jucată la Severin. Proiectul din Craiova nu este finalizat și există posibilitatea ca echipa să se mute în ‘casă nouă’ abia în returul acestui sezon. Cel mai optimist pronostic ar fi ca Băluță&Co. să joace pe noul stadion în ultimele etape ale turului.
Adrian-Claudiu Prisnel, debutat USR de Dolj, a postat pe contul personal de Facebook o listă de motive pentru care stadionul din Craiova nu a fost încă dat în folosință. Standardele ISU de siguranță, standardele UEFA în ceea ce privește facilitățile acordate presei sau standardele de rezistență la vânt sunt doar câteva dintre deficiențele noului stadion.
„OZNul Olguței Vasilescu se putea zdruncina la primul vânt mai puternic. Îmbunătățirile propuse în studiul de fundamentare pentru HGul de alocare a 27 de milioane de euro pentru stadionul din Craiova repară, de fapt, greșeli grave de proiectare, inclusiv în privința structurii de rezistență și a siguranței în situații de urgență. Stadionul nu îndeplinea:
-standarde UEFA: Necesitatea introducerii unui nivel nou (etajul 6) față de conceptul inițial pentru asigurarea vizibilității la nivelul studiourilor TV outdoor; Conform cerințelor UEFA EURO 2020, se solicită 4 studiouri outdoor
-standarde geotehnice de siguranță: panza freatica a fost ridicată de dărâmarea vechiului stadion si a fost necesara marirea adancimii de fundare precum si cresterea numarului de piloti forati. Panza freatica ridicata este un risc de siguranță în caz de cutremur. Iată ce spune seismologul Victorin Toader, despre București: Zona Bucureștiului este străbătută de apele Dâmboviței și este nisipoasă, argiloasă și cu o pânză freatică la suprafață, ceea ce o face instabilă la mișcările tectonice (http://bit.ly/2thmXBh)
-standarde de rezistență la vânt: Elementele prefabricate au fost reconsiderate ca pozitii si dimensiuni; conectarea grinzilor de gradena cu piese specializate pentru aceste tipuri si magnitudini ale eforturilor; reamplasarea si redimensionarea elementelor de beton monolit cat si reamplasarea si redimensionarea contravantuirilor metalice ; volumul exterior al clădirii a fost modificat pentru a proteja mai bine tribunele impotriva intemperiilor.
-standarde de siguranță ISU: pentru rezolvarea problemelor de acces și evacuare a publicului , urmare a avizului ISU , s-a introdus inelul perimetral, a cărui lățime a fost calculată conform cu suma fluxurilor de evacuare de pe sectoare, pentru tribune și peluze, marind suprafata construita a stadionului cu aproximativ 7000 mp„, a scris Prisnel pe pagina sa Facebook.
Noul stadion al Craiovei va avea o capacitate de 30.000 de locuri și va costa aproximativ 55 de milioane de euro.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER