Tribunalul București a decis cercetarea în libertate a dinamovistului Andrei Mărgăritescu pentru că acesta nu îndeplinește condiția pericolului concret pentru ordinea publică, pentru că are referințe personale bune și pentru că este „fotbalist, într-un campionat în desfășurare”.
Tribunalul București a dat publicității, miercuri, motivarea deciziei prin care a hotărât, în urmă cu o săptămână, cercetarea în stare de libertate a jucătorului dinamovist Andrei Silviu Mărgăritescu, acuzat de procurorii bucureșteni de tăinuire într-un caz de furt auto.
În acest dosar au fost arestate alte șase persoane, respectiv, Alexandru Cristian Mircea Magherescu, Cosmin Mihai Magherescu, Antonio Cristinel Enache, Cosmin David Rotundu, Adrian Mihai Radu și Cătălin Teodor Băleanu.
Referitor la decizia în cazul jucătorului dinamovist, Tribunalul arată în motivare că în privința acestuia „instanța observă că deși la doar există indicii temeinice de săvârșire a faptei de tăinuire, nu este îndeplinită condiția pericolului concret pentru ordinea publică”.
„Astfel, inculpatul este cercetat pentru tăinuire, infracțiune pedepsită cu maximum șapte ani de închisoare, limite mult inferioare celor prevăzute pentru infracțiunile de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave de complicitate acest gen de infracțiuni, respectiv de la zece la 20 de ani de închisoare, nu are antecedente penale, are o familie organizată, este sportiv de performanță, respectiv fotbalist selecționat inclusiv în echipa națională a României”, notează judecătorul care a decis eliberarea lui Mărgăritescu.
Tribunalul a luat față de fotbalist măsura obligării de a nu părăsi teritoriul României, și i-a impus acestuia mai multe obligații pe care fotbalistul va trebui să le respecte, în caz contrat instanța putând lua față de el măsura arestării preventive.
„La alegerea măsurii, Tribunalul are în vedere datele personale favorabile ale inculpatului dar și specificul activității desfășurate de inculpat – fotbalist, într-un campionat în desfășurare – lucru ce impune deplasări în afara București-ului pentru a juca la meciurile în deplasare ale echipei Dinamo București”, mai arată judecătorul în documentul citat.
Din documentul citat mai reiese că dinamovistul a dat o declarație în fața instanței de judecată, aspect menționat de judecătorul de caz în motivare.
La acel moment apărarea lui Mărgăritescu a arătat în fața instanței că „din probele administrate nu există la dosar indicii din care să rezulte că inculpatul a săvârșit o faptă de natură penală, de natura celei reținute în sarcina sa, raportând la împrejurarea că, nu îi cunoaște pe coinculpații din prezenta cauză, nu este prezent nicăieri, în nici o interceptare din cadrul dosarului de urmărire penală, nu rezultă din nici o probă aflată la dosarul cauzei nici măcar folosul obținut de către acesta ca scop element al laturii subiective de tăinuire”, potrivit expozitivului motivării.
Avocatul fotbalistului a mai arătat atunci instanței că atitudinea lui Mărgăritescu de a nu da nici o declarație în fața organelor de cercetare penală, „a fost întemeiată strict pe dorința acestuia și a apărătorilor săi pentru a vizualiza probatoriul administrat în cauză”.
Apărătorii jucătorului au mai susținut că dacă va fi cercetat în libertate, acesta nu va împiedica buna desfășurare a procesului penal, întrucât este sportiv jucător de fotbal la Clubul Sportiv Dinamo”.
În 19 aprilie, Tribunalul București a decis ca mijlocașul dinamovist Andrei Mărgăritescu să fie cercetat în libertate pentru tăinuire în dosarul privind furtul unor mașini de lux, iar în cazul celorlalți șase reținuți a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.
Sursa: Mediafax
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER