Mulțescu despre situația de la Petrolul: „Știu că doi conducători sunt în audieri, noi încercăm să-i protejăm pe jucători”
Antrenorul formației Petrolul Ploiești, Gheorghe Mulțescu, a declarat, marți, că încearcă să-i protejeze pe jucători, deoarece mai sunt meciuri de disputat în acest an, după ce acționari ai clubului au fost ridicați de procurorii DIICOT Ploiești și duși la audieri.
„Știu doar că doi dintre conducătorii noștri sunt în audieri. Vom vedea ce va fi când vor ieși. Noi încercăm să-i protejăm pe jucători, să-i ținem departe pentru că mai avem de jucat în acest an. Sunt frământări, e criza asta și fotbalul fără bani nu se poate. Banii trebuie să vină de la oameni de afaceri, însă au și ei probleme, iar perspectiva nu este roz”, a declarat Mulțescu.
Întrebat dacă va rămâne la Patrolul, Mulțescu a răspuns: „Discutăm după finalul turului”.
Mulțescu a participat, marți, la Gala Premiilor Fanatk, unde a primit premiul special pentru fotbal-spectacol. „Este un premiu care marchează peste 30 de ani de antrenorat și în toți acești ani am reușit să antrenez un fotbal-spectacol și să mulțumesc suporterii. Cel mai important este să joci și să antrenezi pentru suporteri. Ei sunt judecătorii supremi”, a menționat Mulțescu.
Directorul general al clubului de fotbal Petrolul Ploiești, Marius Bucuroiu, și frații Daniel și Nicolae Capră, toți trei acționari ai clubului, au fost ridicați de procurorii DIICOT Ploiești și duși la audieri, în dosarul privind gruparea suspectată de evaziune, cu prejudiciu de 15 milioane de euro.
În acest dosar, în care anchetatorii au stabilit un prejudiciu de 15.400.000 de euro, 19 persoane au calitatea de suspecți. Printre acestea se numără și soțiile lui Daniel Capră și Nicolae Capră, despre care procurorii susțin că dețin societăți comerciale prin care ar fi fost derulate operațiuni financiare fictive. Cele două se află la sediul DIICOT Ploiești, unde au loc audierile în acest dosar și unde ar urma să fie duse și alte persoane suspectate în acest caz.
Frații Daniel și Nicolae Capră sunt principalii acționari ai clubului de fotbal Petrolul Ploiești, făcând parte și din Consiliul de Administrație al clubului – Daniel Capră ca președinte, iar Nicolae Capră ca membru. Din Consiliul de Administrație al FC Petrolul Ploiești mai face parte, ca membru, și directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, care este și el acționar.
Conform procurorilor, faptele cercetate în acest dosar deschis de DIICOT au avut loc începând cu anul 2012, an în care, în luna februarie, omul de afaceri Daniel Capră a preluat echipa de fotbal Petrolul Ploiești, care aparținea, în documente, Societății Comerciale F.C. Petrolul Ploiești SA, deținută, ca acționar majoritar, de Federația Sindicatelor Libere din Petrol și la care erau acționari, cu cîte o acțiune, și Liviu Luca, Florin Bercea și Eduard Alexandru. Societatea era susținută în cea mai mare parte din bani publici proveniți de la bugetul municipiului Ploiești.
Direcția Generală Antifraudă este cea care a sesizat DIICOT despre faptele suspectate în acest dosar, conform unor surse lucrătorii Antifraudă ridicând, anterior, în mai multe rânduri, documente fiscale ale clubului de fotbal din Ploiești.
În acest dosar, procurorii DIICOT au făcut, marți, percheziții la 25 de adrese din București și județele Constanța, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu și Brăila, la membrii grupării suspectate de spălare de bani și evaziune fiscală și din care fac parte 19 persoane.
La Buzău, polițiștii, coordonați de procurorii Serviciului Teritorial Ploiești al DIICOT, au percheziționat sediul unei societăți comerciale despre care anchetatorii au informații că ar fi implicată în ingineriile financiare ale fraților Capră.