Muzeul lui Dinamo a fost inaugurat, dar nu poate fi vizitat. CS-ul așteaptă aprobarea de la Primărie

Dinamo a inaugurat muzeul clubului. Pe 22 mai, în urma unei festivități la care au fost invitați actuali și foști sportivi, miniștri și personalități marcante ale sportului din România, Elisabeta Lipă a făcut prezentarea locului de care ar trebui să se bucure toți fanii clubului din „Ștefan cel Mare”.

La două zile după inaugurare, ProSport a mers la muzeu pentru a afla dacă există vizitatori. Încă de la intrarea în Complexul Sportiv Dinamo, în momentul în care urcăm scările care duc spre ușa muzeului, un domn care are în subordine o barieră ne anunță că… „este închis”. Nu suntem ușor de convins, însă mânerul este de neclintit. „Prin spate, încercați prin spate”, domnul cu bariera se face util și plecăm spre intrarea din curtea interioară a clădirii în care se află Clubul Sportiv Dinamo. La intrare, alt domn. De data asta în uniformă, stăpân peste un birou voluminos. Vorbește la telefon. Nu  deranjăm și urcăm scările spre cealaltă intrare de la muzeu. Același rezultat. Pentru rezolvarea cazului există o singură soluție. O cheie. Ne întoarcem la domnul în uniformă de la birou: „Aveți idee cum putem intra la muzeu?” Nedumerit, primul funcționar al clubului, cel cu birou în fața ușii de la intrare, ne transmite starea lui. „Nu, nu s-a deschis încă”.

Vitrina în care sunt expuse obiectele care aduc aminte de istoria secției de fotbal

„Așteptăm aprobarea de la Primărie pentru a fi introdus în circuitul public”
Învinși în fața ușilor închise, încercăm să găsim cheia, la propriu și la figurat, la Elisabeta Lipă. „Nu este încă deschis pentru public. Așteptăm aprobarea de la Primărie pentru a fi introdus în circuitul public. Dar dacă vreți să mergeți, e acolo un băiat care are cheia. Și puteți să intrați, nu e nicio problemă”. Din respect pentru fanii lui Dinamo care nu au numărul doamnei Elisabeta Lipă, evităm să ne întoarcem pentru cheie, mai ales că avem curiozitatea satisfăcută de la inaugurare muzeului. Acum eram interesați dacă există vizitatori. Încă nu, se așteaptă aprobarea de la Primărie.

Doi dintre cei mai importanți jucători din istoria clubului de fotbal: Cornel Dinu și Nelu Nunweiller

 

Publicat: 29 05. 2014, 08:23
Actualizat: 29 05. 2014, 08:25