Directorul Direcției Licențe și Afilieri a FRF, Viorel Duru, a declarat, miercuri, agenției MEDIAFAX, că nu este dispus să-și dea demisia din funcție, deoarece nu consideră că a greșit, deși președintele Mircea Sandu afirmase că acesta a comis erori.
"Eu sunt un fel de procuror și nu am putere de decizie, iar clubul are posibilitatea să-și angajeze un avocat pentru a-și susține punctul de vedere. Comisia este judecătorul. Nu Duru ia deciziile, ci comisiile abilitate. Eu nu am spus niciodată că aș fi dispus să-mi dau demisia pentru că nu consider că aș fi greșit cu ceva. Dacă voi fi demis de conducerea federației atunci este o altă problemă", a spus Duru.
Oficialul FRF a precizat că Federația Română de Fotbal are șanse mici să scape de sancțiunea forului european. "Așteptăm decizia Comisiei de Disciplină, care, probabil, va valida propunerea de sancționare a federației cu suma de 200.000 de euro. Noi am avut posibilitatea să ne spunem punctul de vedere despre această situație în luna octombrie, dar asta nu înseamnă că a și fost luat în considerare. Dovadă stă faptul că acest caz a ajuns acum la Comisia de Disciplină de la UEFA", a afirmat Viorel Buru.
Directorul Direcției Licențe și Afilieri a FRF a explicat procedeul prin care se acordă licența unui club, menționând că în FRF există persoane care au anumite viziuni, o pregătire profesională și chiar pot avea interese: "Federația este formată din oameni, cu anumite viziuni, cu o anumită pregătire profesională și pot să spun cu simțul răspunderii că au și interese. În aceste condiții apar astfel de disfuncționalități. Pe criteriul financiar, fiecare club prezintă o documentație anuală care este analizată de un auditor financiar independent. Primul responsabil este acest auditor financiar care, în unele situații nu a înțeles cum trebuie regulamentul de licențiere. A doua persoană responsabilă este directorul economic al clubului respectiv care nu a întocmit o documentație financiară suficient de elaborată , conform cerințelor manualului, iar auditorul a făcut un raport pe ce a avut, adică pe materialul clientului. Al treilea responsabil din seria aceasta de specialiști este expertul financiar al FRF-ului. Acesta a evaluat rapoartele de audit și documentația de licențiere, apoi a făcut rapoarte de conformitate deși s-au descoperit nereguli la auditul de fond făcut de UEFA. Numai oameni cu pregătire de specialitate pot să aprecieze dacă o documentație este conformă sau nu cu cerințele impuse".
Duru a adăugat că amenda de 200.000 de euro va fi suportantă tot de cluburi, din fondurile de la forul european destinate implementării sistemului de licențiere. "Această amendă va fi trasă din contribuția de 300.000 de euro pe care UEFA o pune la dispoziția federației anual, pentru implementarea sistemului de licențiere. Evident, toate toate cluburile din România vor suporta consecința acestei amenzi, în sensul că nu vom mai putea oferi contribuția anuală de la UEFA cluburilor.Este vorba de suma de 15.000 de lei, iar anul viitor nu vom avea de unde să mai dăm acești bani", a declarat Viorel Duru.
Federația Română de Fotbal a încălcat în mod grav obligațiile sale privind licențierea cluburilor provocând o situație care ar fi putut afecta competițiile UEFA, susține inspectorul disciplinar al UEFA, Kemal Kapulluoglu, în raportul său publicat, miercuri, pe site-ul oficial al FRF.
Â
Sursa: MEDIAFAX
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER