Două calificări europene consecutive n-a mai văzut Craiova din anii 80. Chiar dacă e vorba de tururi preliminare, oltenii pot savura un sezon european cu cel puțin 6 meciuri. Bun măcar pentru experiență la acest nivel, dacă nu pentru a forța accederea în play-off sau în grupe. Iar ce s-a întâmplat în finalul partidei, când centralul nord-irlandez a fost afectat de o petardă aruncată din peluza olteană, iar meciul s-a întrerupt aproximativ 30 de minute, se mai regăsește abia prin 1997, când arbitrul Sorin Vădana era să fie linșat în Bănie la un meci cu Sportul, când Știința a avut în poartă pe final doi jucători de câmp, iar partida a avut epilog dramatic, cu adevărate lupte de stradă până târziu în noapte între suporteri și forțele de ordine.
Până acum, Știința a avut parte de adversari facili, dar așa erau și Dinamo Minsk, Dundee United, Chaves sau Pobeda Prilep, care în ultimele 3 decenii au scos din cupe formule mult mai bune ale Craiovei. Apropo de bielorușii de la Minsk, acela era ultimul meci terminat cu penalty-uri în Europa al Științei. Atunci au fost tot două manșe „albe”, iar memorabilă a rămas faza în care portarul Arcanu apără penalty, dar își bagă mingea în poartă.
Ungurii de la Honved s-au dovedit mai slabi chiar decât azerii de la Sabail. Mai organizați, având antrenor italian, dar fără măcar un jucător decent. N”Gog, fost la Liverpool și PSG acum un deceniu, nu mai joacă nici din amintiri, drept dovadă că n-a fost nici titular în Bănie. Ungurii au arătat ca o echipă care s-ar lupta pentru evitarea retrogradării în Liga I.
Arbitrul partidei Craiova – Honved, după ce o petardă a explodat lângă el
Craiova a controlat dubla cu Honved Budapesta
Craiova a avut posesie zdrobitoare în cele două manșe, și-a creat ocazii, chiar dacă nu foarte clare, dar a suferit crunt la finalizare. 210 minute fără gol contra unei echipe care pretindea ceva în careul advers doar prin aruncări de la margine, ca la rugby, este extrem de puțin și îngrijorător. Pe de altă parte, trupa lui Papură a ajuns la 4 meciuri fără gol, după ce începuse un sezon fragil pe faza defensivă. Iar Pigliacelli, care nu a fost nici măcar aproape de o lovitură de pedeapsă de când a venit la Craiova, a apărat 3 penalty-uri, devenind eroul calificării.
Din păcate, într-o perioadă în care joacă în fiecare săptămână de două ori, Craiova nu are back-up pe posturi. Jucători de la care se spera foarte mult, chiar erau considerați vedete, precum Ioniță, Vătăjelu sau Carlos Fortes, sunt mult sub nivelul echipei. Banda stângă a fost suferindă, Vătăjelu și Ioniță neaducând nimic.
Vătăjelu, în timpul meciului Craiova – Honved.
O nouă accidentare
O altă problemă a fost accidentarea lui Martic, aici fiind vorba și de o lipsă de inspirație a lui Papură, care a scos din lot ambii fundași dreapta de rezervă, Borța și Vlădoiu, rămânând cu Briceag, de profesie fundaș stânga, dar care oricum joacă din joi în Paște și oricum foarte slab.
Incidente în tribune
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER