Octavian Popescu, mijlocașul în vârstă de doar 17 ani al lui FCSB, are o poveste impresionantă. Înainte de a ajunge în curtea roș-albaștrilor acesta a trecut pe la CS U Craiova și Rapid.
Tânărul fotbalist a contribuit la victoria celor de la FCSB în meciul cu Gaz Metan Mediaș, scor 3-2. Octavian Popescu a fost cel care a obținut penalty-ul transformat de către Sergiu Buș.
Octavian Popescu a început fotbalul la Urban Titu și era nevoit să meargă zilnic, 35 de kilometri, pentru a ajunge la antrenamente. A evoluat apoi la GȘA Nucet și Academia Regal Sport, după care a ajuns la Rapid. Daniel Pancu a fost antrenorul care l-a debutat, într-un meci amical cu FC Voluntari, scor 1-1.
Ulterior, tânărul fotbalist a fost dorit de către Victor Pițurcă la CS Universitatea Craiova, transfer care i-a adus și convocarea la naționala U18. A ajuns apoi la FCSB, echipă de care este acum legat până în anul 2024.
Marius Rotaru, antrenorul care l-a descoperit pe Octavian Popescu, a povestit cât de pasionat și implicat era jucătorul atunci când venea vorba despre fotbal. A avut însă de îndurat momente dificile și a stat departe de păriții lui pentru fotbal.
„L-am descoperit pe Tavi în curtea școlii din Nucet. Avea șapte-opt ani și, după ce termina orele, își arunca ghiozdanul pe iarbă și bătea mingea toată ziua. Era înnebunit după fotbal! Stătea fix lângă școală, era un fenomen de mic! Am avut unele probleme cu el, plângea mult când plecam din Nucet la Titu. Cam 35 de kilometri pe zi… Trebuia să facem naveta, dar el plângea după părinți. Mi-a fost greu și mie, dar și lui. Apoi ne-am mutat la Nucet cu grupele de copii și i-a fost și lui mai ușor”, a spus Marius Rotaru, potrivit GSP.
„Când am decis să-l legitimez, era cel mai fericit. Juca la toate grupele de copii și juniori. Aveam patru grupe, la toate era numărul 10. Viața lui era terenul de fotbal. Nu lipsea niciodată. Iubea mingea. Era numărul 10 și se comporta ca un număr 10. Bătea toate loviturile libere, toate penalty-urile. Era unul dintre cei mai buni băieți pe care-i aveam și sunt fericit că a ajuns să joace acum în echipa mare a FCSB-ului. Uite că nu m-am înșelat, chiar e un mare talent. Sunt atât de bucuros că a reușit, dar să fie conștient că mai are mult de muncă. Nu-mi încap în piele de fericire când îl văd la televizor! A fost o generație bună atunci, sper să mai ia viteză doi-trei dintre băieți și să-i vedem măcar prin Liga 2”, a mai spus Marius Rotaru.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER