Oltenii nu confirmă în București
Mulți jucători vânduți de Craiova în București în ultimii ani n-au confirmat. Oamenii din fotbalul românesc și în special jucătorii care nu provin din zona Olteniei, trecuți pe la Craiova, susțin că în Bănie există un blestem ce se prinde în special de fotbaliștii iubiți de fani și transferați apoi în București. Despre acest „blestem” a vorbit și actualul patron al Craiovei, Adrian Mititelu, în momentul în care Andrei Ionescu a semnat cu Steaua. „Eu mi-am dat și sufletul pentru acest băiat, iar el a mers la Steaua, a spus că semnează și gratis cu rivala Craiovei. Pentru tot ce mi-a făcut mie Ionescu există un Dumnezeu care va avea grijă de el”, a declarat Mititelu.
Tibi Lung, Frăsineanu, Pleșan, Sava, Domocoș, Bărcăuan, Grigorie, Stancu sau Rada au fost jucători care au cochetat și cu loturile naționale multă vreme, dar când au plecat de la Craiova spre echipele din București s-au pierdut. Singurul care a confirmat până în prezent dintre cei plecați în ultimii cinci ani este dinamovistul Cosmin Moți.
Tiberiu Lung
• s-a transferat în 1999 la Steaua și, din portarul care apărase excelent două sezoane, a devenit ținta ironiilor tribunei, gafând în foarte multe meciuri. A ajuns apoi să aibă experiențe nefericite la FC Caracal sau la Pandurii Târgu-Jiu. Acum apără în Liga a II-a din Cipru.
Cornel Frăsineanu
• plecat vedetă din Bănie cu alți 11 jucători la Dinamo în 2002, jucătorul a fost transferat în Turcia, la Bursaspor, de Hagi, iar în ultima vreme a jucat la două echipe care au retrogradat, UTA și Dacia Mioveni.
Cosmin Bărcăuan
• din atacant în Bănie a devenit fundaș la Dinamo. Deși a ajuns la Șahtior Donețk, jucătorul a tot fost împrumutat din 2005, la Krlia Sovetov, apoi la Dinamo, ajungând în final la OFI Creta.
Marius Sava
• considerat un super talent și dorit de Ajax, s-a transferat la FC Național în 2003 și și-a cam terminat cariera la numai 28 de ani. A dezamăgit la Argeș și Pandurii, a ajuns la Nyiregyhaza și acum nu are echipă.
Ionuț Rada și Ionuț Stancu
• componenți ai naționalei de tineret, au semnat cu Rapid în 2004, chiar dacă ei susțin că nu și-au dorit să plece din Bănie. Transferul lor a adus demisia lui Adrian Mititelu din funcția de atunci, de președinte al clubului. Stancu n-a mai jucat în ultimele două sezoane la Rapid și a ajuns acum la Poli Iași, iar Rada, transferat înte timp la Steaua, prinde foarte rar lotul de 18.
Ștefan Grigorie
• un alt supertalent al Băniei. Dus la Dinamo de Nețoiu în 2002, a avut o perioadă bună, dar a fost vândut fără regrete la Timișoara. Grigorie a dezamăgit la Poli, iar acum este rezervă la Rapid.
Ionuț Luțu
• comparat cu Hagi datorită tehnicii sale, Luțu a confirmat doar la Craiova. La Steaua a fost mai mult rezervă, iar la Rapid și la Galatasaray nu s-a adaptat. Acum a ajuns să evolueze în campionatul din Kazahstan!
Mihăiță Pleșan
• este cel mai înjurat ex-fotbalist al Craiovei, după Claudiu Niculescu. Plecat la Dinamo, a mai trecut între timp pe la Poli Timișoara, iar acum este la Steaua. Trece printr-o perioadă interminabilă de accidentări, care l-au scos din circuit.
Ilie Iordache
• de la Craiova a plecat ca o mare vedetă, aterizând cu Moți, Guso, Daouda si Pleșan la Dinamo, unde a jucat mai des la echipa a doua. La Pandurii a confirmat un singur sezon.
3,3 milioane de dolari a încasat Universitatea Craiova din vânzarea a 11 jucători la Steaua, Dinamo, FC Național și Rapid
Â
Â