*Gabriel Iancu este omul momentului la Steaua, dubla sa din partida de la Tbilisi rezolvând ecuația calificării în play-off-ul Ligii. Jucătorul a uitat de „fițe”, iar acest lucru i-a îmbunătățit considerabil jocul, dar și relația pe care o are cu ai săi colegi.
Venirea lui Gabi Iancu în Ghencea avea mari șanse să se transforme într-un eșec, dar mijlocașul s-a trezit la timp. Din punct de vedere al comportamentului, tânărul venit de la Viitorul se asemăna foarte mult cu un alt „puști teribil” care nu a reușit să confirme în tricoul Stelei: Cosmin Matei. Ca și Iancu, actualul dinamovist mustea de talent, însă fusese marginalizat de vestiar, din cauza atitudinii și a ironiilor pe care le trimitea către coechipieri. Nici Lăcătuș și nici greii echipei – Nicoliță, Geraldo sau Galamaz – nu au reușit să „vorbească aceeași limbă” cu fotbalistul care, odată ajuns în Ștefan cel Mare, și-a schimbat total percepția vizavi de fotbal și a demonstrat de ce este în stare.
Iancu a fost „salvat”
Extrem de „cu nasul pe sus”, Iancu și-a făcut cu greu prieteni în primele luni petrecute în Ghencea. Colegii erau deranjați de atitudinea afișată de mijlocașul ofensiv, care îi trata „de sus” deși nu avea un background care să îl recomande.
„Are o atitudine de câștigător de Liga Campionilor, e mult prea tupeist pentru vârsta lui, mult prea îngâmfat. Talent are, se pregătește bine, nu asta e problema. Petrece mult timp aranjându-și părul cu gel înainte de antrenamente, iar din vestiar nu iese dacă nu are gulerul de la tricou ridicat. „Băieții îl strigă «Hagi». La mișto desigur, tocmai pentru a sublinia faptul că are o atitudine demnă de un fotbalist mult mai mare decât este el deocamdată„, ne povestea, în primăvară, unul dintre jucătorii Stelei.
Între timp, Iancu a devenit un cu totul alt jucător, a început să se maturizeze și are o relație normală cu Tănase&Co. Pe lângă Reghecampf, care a discutat mult cu el în legătură cu acest aspect, o contribuție importantă la schimbarea de comportament a lui Iancu au avut-o Bourceanu și Latovlevici.
De altfel, ca un adevărat căpitan, Bourceanu l-a băgat imediat în ședință pe Iancu, semnalându-i derapajele. „Nu e normală atitudinea ta. Mai întâi joacă niște meciuri, dă goluri, apoi ai voie să te comporți așa”, i-a transmis atunci purtătorul cu numărul 55 din Ghencea. Pe parcurs, acesta, dar și Latovlevici au purtat numeroase discuții cu el și l-au făcut să înțeleagă faptul că trebuie să demonstreze doar pe teren cât e de „dotat”.
Stelist de mic
O contribuție la atitudinea avută la început a consituit-o, probabil, și faptul că acesta e născut și crescut în București. Revenit în Ghencea (a jucat patru ani la puștii Stelei, însă când Becali a decis să închidă Academia, Iancu a trebuit să își caute norocul la Chiajna, apoi la Academia lui Hagi), Iancu a simțit nevoia să le arate tuturor cine este „șeful”. Din fericire pentru cariera sa, acele episoade au fost meteorice, fotbaliștii și oficialii din Ghencea găsind argumentele necesare pentru a-l face să conștientizeze faptul că greșea.
500.000 de euro a plătit Steaua pentru a-l transfera pe Gabi Iancu de la Viitorul Constanța
„Gabi începe să devină jucătorul pe care ni-l dorim„ Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua
„Trebuie să mai dea goluri, e abia la început.„ Iasmin Latovlevici, după meciul de la Tbilisi
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER