Pe cine mai vinzi, Ionuț? ProSport îți oferă trei sugestii în cazul în care rămâi în pană de idei

14 martie 2013, o zi importantă în istoria recentă a lui Dinamo. Ionuț Negoiță devenea acționar majoritar al clubului din „Ștefan cel Mare” și le dădea speranțe suporterilor dinamoviști vorbind despre campionate, Cupe, Supercupe și tot ce este important în fotbalul românesc, cu condiția ca fanii dinamoviști să se înarmeze cu multă răbdare.

Ionuț Negoiță și oamenii săi și-au pus în cap să pună pe roți „bolidul” care avea o singură destinație: grupele Ligii Campionilor. „Câini” din toată lumea priveau cu multă încredere viitorul clubului și se înarmau cu răbdare. Multă răbdare.

Mircea Rednic a fost primul care i-a făcut pe faniii dinamoviști să viseze din nou, cu acea finală de Cupa României (2016), pierdută în fața celor de la CFR Cluj (2-2, 4-5 d.l.d). Apoi Cosmin Contra a adus prima Cupă a Ligii din istoria clubului, în același sezon în care Dinamo a atins cu un deget titlul de campioană. Primul după zece ani de „secetă”. De acolo, Dinamo a luat-o doar în jos. Au trecut cinci ani, șase luni și 26 de zile de când patronul de la RIN a preluat unul dintre cele mai titrate cluburi din fotbalul românesc, iar cifrele vorbesc singure.

Negoiță vinde tot ce se poate de la clubul alb-roșu, iar totalul investițiilor în transferuri are de foarte mult timp o singură cifră. Jucătorii pleacă de la Dinamo pe sume sub cota lor de piață, iar în locul acestora sunt aduși jucători liberi de contract și fără pretenții contractuale care să-l determine pe Negoiță să bage mâna adânc în buzunar. Nu mai puțin de 6,7 milioane de euro au intrat în contul clubului în ultimii doi ani, din vânzarea de jucători.

Și nu orice jucători! Sud-africanul May Mahlangu este singurul care a adus bani în contul clubului în această vară, nu mai puțin de 500.000 de euro, Ludogorets fiind clubul care se bucură acum de serviciile mijlocașului lăudat de toată lumea în România. Ionuț Nedelcearu, un alt nume important de pe lista celor care au părăsit clubul, a plecat chiar înaintea unui derby cu FCSB pentru suma de 600.000 de euro în Rusia, la FK Ufa. Astăzi, același Nedelcearu este convocat de Cosmin Contra la națională pentru dubla cu Lituania și Serbia, și tot astăzi Dinamo se confruntă cu probleme serioase în defensivă, având a doua cea mai slabă apărare din campionat, cu 19 goluri primite în 11 partide. Convocat la națională este și Paul Anton, cel care a părăsit clubul din „Ștefan cel Mare” la începutul sezonul precedent din postura de golgheter și căpitan al echipei, cu destinația Anji Makhachkala.

Dinamo se află pe locul 12, loc de baraj, lucru care nu s-a mai întâmplat în istoria acestui club. Ce mai poate vinde patronul clubului din „Ștefan cel Mare” în momentul de față? Putem doar specula. Sau puteți dumneavoastră să faceți un exercițiu de imaginație. Nici Vasile Miriuță nu știa de plecarea lui Valetin Costache la CFR Cluj, a aflat din alte surse.

ProSport dă trei nume care ar mai putea pleca „pe bani” de la clubul ce numără 18 titluri de campioană a României.

1. Dan Nistor

Revenit la Dinamo după experiența nereușită la CFR Cluj, Dan Nistor a fost în centrul atenției în ultima perioadă. „Telenovela” s-a încheiat după ce mijlocașul și-a prelungit contractul cu actualul său club, astfel că cei de la FCSB și-au luat gândul de la el. Finanțatorul vicecampioanei, Gigi Becali, a făcut o ofertă pentru Nistor de 500.000 de euro + Kamer Qaka, dar acesta a rămas în „Ștefan cel Mare”. Totuși, jucătorul rămâne interesant pentru cluburile din Europa, fiind un om de bază în echipa antrenată de Claudiu Niculescu și responsabilul cu pasele decisive.

2. Gheorghe Grozav

Grozav s-a întors recent la Dinamo după ce a rămas fără echipă, ultimul său club fiind Bursaspor. Terek Grozny le-a plătit celor de la Petrolul 2,2 milioane de euro în schimbul său, iar astăzi jucătorul visează să îmbrace din nou tricoul cu numărul zece al naționalei României.

3. Daniel Popa

Una dintre „piesele” importante din atacul lui Claudiu Niculescu. Daniel Popa a impresionat la Dinamo prin agresivitatea și viteza sa, marcând chiar șase goluri în play-out-ul campionatului trecut. În acest sezon, atacantul de 24 de ani nu a reușit să „spargă gheața”, dar a bifat două pase decisive.

 

Publicat: 09 10. 2018, 23:01
Actualizat: 10 10. 2018, 00:12