Alegerile LPF vor fi în data de 23 octombrie, iar Sorin Drăgoi și-a depus candidatura. Dacă va câștiga, fostul city-manager al Timișoarei, originar din Urziceni, nu va merge singur din Banat spre Capitală. Drăgoi îl va numi pe Radu Birlică vicepreședinte, întrucât președintele LPF are acest drept, de a-și constitui echipa. Totuși, ACS Poli nu va rămâne dintr-o dată, în caz că Drăgoi câștigă, fără ambii șefi.
„Indiferent de ce se va întâmpla, eu i-am promis primarului că rămân la club până la 1 ianuarie 2018. Dacă Sorin Drăgoi va câștiga, voi merge abia de atunci la LPF. Nu știu cine va veni președinte, am auzit doar zvonuri. Noi vom propune oricum un alt președinte, iar eu voi spune public la cine ne gândim”, ne-a declarat Radu Birlică, menționând că el și Drăgoi nu îl vor propune pe Ionuț Nasleu.
Sorin Drăgoi este unul dintre candidații la funcția de președinte al LPF
Ionuț Nasleu: fost ofițer al SRI, consilier al primarului, fost organizator de gale de K1 și purtător de armă
Despre Ionuț Nasleu se zvonește că dorea și în vară să devină președinte la ACS Poli Timișoara. Conform surselor ProSport, dacă echipa retrograda și Drăgoi Birlică și Adrian Neaga părăseau clubul, se „pregătea” o organigrama cu Nasleu președinte, Marius Croitoru director general, Ioan Miculaș (fostul președinte al echipei de la Recaș, între timp condamnat la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală prin firma sa de construcții) manager sportiv și Sorin Boiangiu (ajuns între timp la Dunărea Călărași) director sportiv.
Ionuț Nasleu este un apropiat al primarului Timișoarei despre care s-a vorbit că ar putea fi pus ca șef la ACS Poli și în vară, dacă echipa retrograda
De altfel, Nasleu s-a mai implicat la ACS Poli. A încercat să-l convingă acum un an și jumătate să vină antrenor la Timișoara pe Ioan Andone, un apropiat al său. „Fălcosul” a venit cu Nasleu la un meci, dar a refuzat și în cele din urmă a ajuns la Dinamo.
Pe lângă legătura cu fotbalul, Ionuț Nasleu are o biografie foarte colorată. Absolvent de Teologie, a fost ofițer al SRI, senator PRM (a încercat să o convingă pe Oana Zăvoranu să candideze în Timiș) și director al Regiei Autonome de Transport în Comun Timișoara. Nasleu a candidat în 2008 pentru Parlamentul României cu un afiș în care se menționa că este purtător de armă. Între timp, a devenit membru PNL și a fost șef la Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților, de unde a fost demis fără nicio explicație de fostul premier Victor Ponta. O perioadă, Nasleu s-a ocupat de organizarea unor gale de K1, pentru ca apoi Nicolae Robu să îl ia consilier pentru gestionarea relației cu Poliția Locală și reducerea cazurilor de vandalism, funcție ocupată în prezent.
ACS Poli a primit 6 milioane de euro ilegal de la primăria Timișoara. Clubul nu se îngrijorează momentan
Instanța a dat dreptate săptămâna aceasta Curții de Conturi a României, care a stabilit că în perioada 2012-2015, ACS Poli Timișoara a fost finanțată ilegal de primărie sub formă de cotizație plătită la ONG unde autoritățile sunt membru fondator, alături de Consiliul Județean Timiș și Universitatea Politehnică.
Clubul de fotbal a primit 6 milioane de euro de la primărie, iar, conform deciziei definitive și irevocabile, banii constituie prejudiciu. Totuși, cei de la club nu se îngrijorează momentan că vor fi făcute demersuri pentru recuperarea banilor, ci că primăria trebuie să facă mai întâi o expertiză proprie.
Unele surse din domeniul judiciar spun însă că nu mai este nevoie de nicio altă expertiză, însă și primarul Nicolae Robu susține același lucru. Un lucru este cert, ACS Poli funcționează de peste doi ani fără bani publici și va fi nevoită să o facă așa și de acum înainte, cu mari datorii și, posibil, cu noi conducători.
Articol scris de Anda DELIU
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER