Tribunalul Prahova a decis, astăzi, să înlocuiască măsura arestării preventive referitoare la Cornel Penescu, Liviu Făcăleață și Gheorghe Constantin, cu interdicția de a părăsi țara. Hotărârea, care nu este definitivă, a fost deja atacată cu recurs de către procurori, informează Mediafax.
Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, Ionela Alina Anton, cei trei inculpați în dosarul „Mită în fotbal”, au obligația să apară în fața instanței de judecată ori de câte ori sunt chemați. De asemenea, Penescu, Făcăleață și Constantin trebuie să se prezinte la poliție conform programului de supraveghere stabilit, să nu își schimbe domiciliul fără acordul instanței, să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte niciun fel de armă și să nu comunice în niciun fel cu ceilalți inculpați sau cu martorii din dosarul aflat pe rol.
Pe de altă parte, lui Gheorghe Constantin i s-a interzis desfășurarea oricărei activități în cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor.
„S-a dispus punerea în libertate a celor trei, dacă nu sunt arestați ori reținuți în altă cauză, după rămânerea definitivă a încheierii. Li s-a atras atenția inculpaților că, în cazul încălcării cu rea-credință a măsurii aplicate sau a obligațiilor dispuse de instanță, măsura obligării de a nu părăsi țara va fi înlocuită cu măsura arestării preventive”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova.
Cererea de recurs a procurorilor de la DNA Pitești va fi judecată la Curtea de Apel Ploiești.
Cornel Penescu a fost arestat la data de 16 aprilie, fiind acuzat de dare de mită, cumpărare de influență și inițiere și constituire de grup infracțional organizat. Pe lângă finanțatorul clubului FC Argeș, au mai fost trimiși în judecată în stare de arest, fostul președinte CCA, Gheorghe Constantin, și fostul director general al firmei Pic, Liviu Făcăleață. În același timp, Penescu mai este trimis în judecată în două dosare.
Prin urmare, în 11 septembrie, Cornel Penescu a fost trimis în judecată sub acuzația de instigare la mituirea unor inspectori financiari din județul Argeș. Obiectivul finanțatorului lui FC Argeș era un control superficial la firmele unde deține acțiuni.
La 29 septembrie a urmat acuzarea lui Penescu pentru dare de mită către fostul inspector ITM Argeș, Florian Anghelina, trimis și el în judecată. Cornel Penescu i-ar fi oferit lui Anghelina suma de 1.000 de lei, pentru ca acesta din urmă să efectueze un control sumar la sediul firmei Pic, în urma căruia să nu semnaleze încălcările legislației muncii și, de asemenea, să nu aplice sancțiuni contravenționale.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER