Se spune că marile echipe trebuie să aibă și portari mari. Tătărușanu a dovedit joi seara, în partida cu Grasshopper, că e mare nu numai la propriu (1,94 metri), dar și la figurat. ProSport prezintă modul în care lunganul din poarta Stelei a reușit să se impună ca titular.
Meritul în ceea ce mulți fani ai Stelei numesc renașterea lui Tătărușanu le aparține celor doi tehniceni ai Stelei care au condus echipa începând din vară. Victor Pițurcă și Ilie Dumitrescu. Fostul manager al Stelei i-a spus goalkeeperului stelist încă din cantonamentul din Austria: „Ciprian, pentru mine ești numărul 1!”. Acordându-i-se încredere, portarul roș-albaștrilor s-a liniștit și a putut să se concentreze mai bine în meciurile în care a evoluat. „Exersează jocul de picior, aici mai ai de muncit”, îl sfătuia Piți, deficiență pe care fotbalistul pare s-o fi depășit, pentru că în partida de joi seară degajările sale cu piciorul au fost precise. După ce Pițurcă a plecat, iar la cârma echipei a venit Ilie Dumitrescu, lui Tătărușanu i s-a reconfirmat că el va fi portarul de bază al echipei.
Stoichiță nici nu-i mai vorbea Deși președintele Helmuth Duckdam îl sfătuise pe Ilie să-l readucă pe Zapata la prima echipă, actualul tehnician a preferat să meargă pe mâna lui Tătărușanu și nu a regretat deloc alegerea. Ciprian a scos cel puțin trei goluri ca și făcute în meciul cu Grasshopper.
Un moment de cotitură pentru Tătărușanu la Steaua a fost sub conducerea lui Mihai Stoichiță. Acesta din urmă l-a găsit țap ispășitor pentru eliminarea din Cupa României, anul trecut, la Bistrița. Deși apărase bine în timpul regulamentar, i se reproșase faptul că nu a apărat nicio lovitură de la 11 metri. De atunci, Stoichiță nu-l mai înghițea, raporturile dintre cei doi fiind destul de reci. „Nici nu se salutau. Nici nu-i mai vorbea. Dar acest lucru l-a ambiționat cel mai mult pe Tătărușanu. Atunci și-a spus că trebuie să devină numărul unu la Steaua”, a explicat un fost membru al staffului stelist.
Le cumpără mănuși foștilor colegi din Colentina Ciprian Tătărușanu a crescut la Juventus Colentina. Președintele clubului din Liga a II-a, Marian Rusen, se bucură pentru ascensiunea lui Tătărușanu. „Față de Bornescu care a crescut și el aici, Ciprian nu uită de unde a plecat. Își mai vizitează foștii colegi, la portari le ia echipament, mănuși, totul din banii lui”, a declarat, ieri, pentru ProSport, Marian Rusen.
Steaua l-a refuzat acum patru ani! Și l-a luat pe Carlos Tătărușanu ar fi putut ajunge în curtea steliștilor încă de acum patru ani, pe când avea doar 20 de ani. Atunci evolua la Juventus Colentina, dar era și la lotul național sub 21 de ani. Președintele grupării din Liga a II-a a dezvăluit ieri că Tătărușanu fusese propus Stelei în 2006, dar cei care decideau atunci la roș-albaștri au spus că au un alt portar în vizor. Era vorba despre Carlos, celebrul gafeur.
Tudor, ultimul portar român care s-a impus În ultimii ani, Steaua a mizat foarte mult pe portarii străini, în dauna celor români. Zapata a fost cel mai folosit în sezoanele precedente. Ultimul portar român care s-a impus la Steaua înainte de Tătărușanu a fost Martin Tudor. Acesta a câștigat două titluri de campion cu roș-albaștrii, în 2001 și 2005, și acum e cel care îl pregătește pe Tătărușanu, lucru care explică de altfel și forma bună a lunganului din poarta Stelei.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER