George Micle, portarul în vârstă de doar 19 ani al lui FC Argeș, este originar din Satu Mare și, ca orice alt fotbalist, a făcut eforturi pentru a ajunge în Liga 1.
A început fotbalul la Satu Mare și le datorează totul bunicilor lui, care l-au sprijinit din toate punctele de vedere.
La vârsta de 16 ani a ajuns la FCSB, dar o accidentare l-a scos din ritm și, la 18 ani, a debutat la Sportul Snagov, în Liga 2, unde a prins 14 partide.
A plecat apoi la FC Argeș, unde a prins doar un meci în Liga 2, iar în acest sezon al Ligii 1 a bifat șapte apariții.
George Micle a oferit în exclusivitate un interviu pentru ProSport, în care a vorbit despre greutățile prin care a fost nevoit să treacă, dar și despre partea frumoasă a fotbalului.
– Cum ai început fotbalul? – Am început la LPS Satu Mare. Prima dată a fost cu ghinion. La 5 ani, am fost refuzat din cauza problemelor cu greutatea, eram puțin mai plinuț, trebuie să recunosc. Ulterior, din lipsă de copii, m-au rechemat. Așa a început toată povestea. Idolul meu era Joe Hart, iar acum este Jan Oblak.
– Dar cum ai ajuns în poartă? – Prima dată, am fost fundaș central. La un antrenament, lipsea un portar și domnul antrenor a considerat să mă bage pe mine, fiind mai plinuț puțin. Și așa a început totul. A fost primul contact cu poarta și nu am mai renunțat, mi-a plăcut mult.
– Cum a fost perioada aceea de la Satu Mare? – A fost o perioadă bună, părinții mei m-au ajutat mult. Fiindcă stau undeva la periferia orașului și era mai dificil cu transportul, bunicii erau cei făceau mereu naveta cu mine la antrenament, pentru că părinții lucrau. Le datorez totul lor. Ulterior am plecat la Centrul de Excelență de la Deva.
– Cum ai ajuns la FCSB? – După perioada petrecută la Deva, am primit un telefon de la FCSB, am mers la probe, m-au plăcut și am stat doi ani acolo. La 16 ani am plecat la București.
– De ce ai plecat de la FCSB? – La început, am jucat meci de meci, iar după aceea am avut probleme cu niște accidentări mai serioase, mi-am rupt degetul de două ori în acea perioadă. După aceea am fost și operat de menisc la genunchi. Nu m-au dat afară, dar mi-au spus că șansele mele să joc ar fi minime și am considerat că trebuie să plec undeva unde să joc.
– Și de acolo ai plecat la Sportul Snagov… – Da, a fost o perioadă frumoasă, chiar dacă nu aveam bănuți. Toți de acolo jucam de plăcere, eram băieți tineri toți și a fost o perioadă foarte bună pentru mine, am și debutat în Liga 2, la o vârstă destul de fragedă. Era un grup unit acolo.
– Dar cum ți-ai revenit după acele accidentări? – Nu este ușor. Psihic trebuie să fii tare. Și fizic… trebuie să le mulțumesc celor de la FCSB că s-au ocupat de mine pe partea de intervenție chirurgicală și pe partea de recuperare. Domnul Ovidiu Kurti m-a pus pe picioare și am reușit să fac pasul la Liga 2, direct de la juniori.
– Și ai ajuns la FC Argeș, unde colaborezi cu Viorel Dumitrescu, antrenorul cu portarii de la Sportul Snagov. Cât a contat și prezența lui? – A contat! Trebuie să îi mulțumesc pe această cale. La fiecare antrenament el ne îndrumă, dăm 100%. Când a fost ocazia, dânsul împreună cu staff-ul, la momentul debutului meu, au considerat că merit să joc. Am încercat să îmi fac treaba cât mai bine și să mă remarc.
– Ai păstrat ceva de la debut? – Da, am păstrat mănușile și le-am pus într-un loc aparte, acasă.
– Cum a fost debutul în Liga 1? – Nu am avut emoții, trebuie să recunosc, dar a fost destul de dificil, am fost pus în fața faptului împlinit. M-am descurcat.
– Recent, ai fost convocat la naționala de tineret. Nu ai jucat, dar cum a fost acolo cu Adrian Mutu? – A fost o experiență unică, cu un grup minunat! Aștept să mă cheme din nou, când voi merita bineînțeles. Momentan, sunt acolo portari care au o mai mare experiență decât mine.
– Reușim să repetăm performanța generației trecute? Cu Mirel Rădoi ne-am calificat în semifinalele turneului final. – Da. Am încredere în băieți, pot să repete performanța. Nu am emoții. Vor face o figură frumoasă. Seriozitatea și ambiția sunt atuurile noastre, asta am simțit eu acolo.
– Care crezi că a fost cel mai mare portar român al tuturor timpurilor? – Îmi place și mi-a plăcut Ciprian Tătărușanu, mi-a plăcut nivelul la care a ajuns, cum a început de jos și el și a ajuns la un nivel la un nivel la care greu poate să ajungă cineva. A ajuns la o echipă titrată din Serie A, bravo lui că a ajuns acolo!
– Buffon sau Casillas? – Buffon!
– Dacă nu ar fi fost fotbalul, ce ai fi făcut? – Bună întrebare! Cred că aș fi stat pe acasă să îi ajut pe ai mei la business-urile pe care le au. Cred! Nu știu!
– Ce faci în timpul liber? – De obicei, când nu am ce face, mă uit la seriale și mă joc pe PlayStadion.
– Ce planuri de viitor ai? – În primul rând, aș vrea să mă afirm aici, în România, în Liga 1, și după aceea să fac pasul la o echipă mare din Europa. Mi-ar plăcea să ajung în Bundesliga, la Borussia Dortmund.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER