Din 2014, echipa lui Gigi Becali a pierdut dreptul de a folosi numele Steaua București și a decis să se numească FCSB. Din acel moment au existat mai multe procese între entitatea condusă de Gigi Becali și Clubul Sportiv al Armatei Steaua București.
Deși echipa lui Gigi Becali nu mai are dreptul de a folosi numele Steaua București, FIFA și UEFA au asimilat de fiecare dată performanțele importante ale roș-albaștrilor cu cele ale lui FCSB.
Mihai Dincă, președintele Asociației Steaua 1947, organizație care susține FCSB și care a participat la mai multe procese între echipa Armatei și FCSB, a venit cu o explicație pentru decizia FIFA.
„În regulamentul FIFA, codul disciplinar din 2019, la articolul 15 alineat 4, spune la criteriile care evaluează dacă o entitate sportivă trebuie să fie considerată succesorul altei entități că sunt sunt sediul, numele, forma juridică, culorile, jucătorii, acționarii și categoria de competiție în cauză. Când s-a separat secția și a plecat la AFC s-au preluat jucători, loc în Liga 1, numele, culorile, stadionul. Mulțumim frumos, asta spune Regulamentul FIFA. De altfel, Florin Talpan a notificat FRF și LPF de patru ori, dar fără succes. De aici și conflictul dumnealui cu superiorii din Minister, care s-au bazat pe argumenele consilierului”, a declarat Mihai Dincă la Radio Sport 1.
Curtea de Apel a decis că palmaresul din 1947 până în 1998 aparține celor de la CSA Steaua, palmaresul din 1998 până în 2003 aparține lui AFC Steaua, asociația lui Viorel Păunescu, iar din 2003 până în prezent aparține echipei lui Gigi Becali.
Mihai Dincă a vorbit și despre ceea ce s-a întâmplat în sala de judecată, unde juristul Florin Talpan ar fi cerut să se scoată din Statut un paragraf care ar fi dat dreptate celor de la FCSB.
„AFC Steaua Bucuresti este o asociație activă. Nu este radiată. Pentru cei care nu înțeleg, pe registrul fundațiilor și asociațiilor așa apare. Acolo apar și asociațiile radiate, iar la AFC nu apare așa ceva. Singurul loc oficial unde poți verifica este Ministerul Finanțelor, iar acolo poți căuta și codul fiscal. Puteți vedea că nu este radiată și nici nu poate fi radiată fără o hotărâre judecătorească, iar așa ceva nu există. Cine susține altceva, să prezinte acea hotărâre.
AFC Steaua București, a domnului Viorel Păunescu, prelua în 1998 de la CSA continuitatea sportivă, scrie în Statut. Florin Talpan a încercat să șteargă din Statut acel paragraf care prevede că preia și continuitatea. CSA, în timpul procesului pentru marcă, a cerut Instanței de judecată anularea acelui paragraf, nu anularea Statului. Paragraful unde la alineatul 1 se spune că AFC preia secția de fotbal performanță al CSA. În 2013, Curtea de Apel a decis. Cererea lui Talpan este inadmisibilă. Este singurul act oficial care leagă actuala echipă de cea veche. Au vrut să-l șteargă!”, a adăugat Mihai Dincă.
„CSA a pierdut patru mărci, clubul nostru a cerut anularea a încă două, inclusiv cea pe care o poartă acum clubul de liga a doua. CSA nu deține exclusiv această marcă, Steaua, așa cum se laudă. La OSIM se găsesc 46 de mărci care conțin numele Steaua. Marca Steaua este anulată de Curtea de Apel București. Până la finalizarea procesului încă există. La OSIM, marca Steaua figurează în litigiu. Ceea ce este important este că CSA a înregistrat marca Steaua în contextul în care marca Asociației era încă activă. AFC Steaua București și-a înregistrat marca Steaua în 1999 și a fost acordată în 2001, iar anul expirării era 2009. CSA a înregistrat marca Steaua în 2005. În lege, OSIM nu poate face așa ceva. Abia aștept să văd explicația OSIM” – Mihai Dincă
„CSA a pierdut patru mărci, clubul nostru a cerut anularea a încă două, inclusiv cea pe care o poartă acum clubul de liga a doua. CSA nu deține exclusiv această marcă, Steaua, așa cum se laudă. La OSIM se găsesc 46 de mărci care conțin numele Steaua. Marca Steaua este anulată de Curtea de Apel București. Până la finalizarea procesului încă există. La OSIM, marca Steaua figurează în litigiu.
Ceea ce este important este că CSA a înregistrat marca Steaua în contextul în care marca Asociației era încă activă. AFC Steaua București și-a înregistrat marca Steaua în 1999 și a fost acordată în 2001, iar anul expirării era 2009. CSA a înregistrat marca Steaua în 2005. În lege, OSIM nu poate face așa ceva. Abia aștept să văd explicația OSIM” – Mihai Dincă
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER