Stadionul „Francisc Neuman” din Arad a fost finalizat în luna august și inaugurat de UTA la data de 29, odată cu vizita celor de la FC Voluntari (scor 0-0), din cadrul etapei a 2-a a Ligii 1. De atunci și până în ziua în care a demarat recepția arenei de 14 milioane de euro a Aradului au trecut alte două luni de zile, iar „operațiunea” propriu-zisă a durat încă o lună.
Joi, 10 decembrie 2020, a avut loc – în sfârșit – simularea incendiului din partea reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad și totul a ieșit ca la carte. Pompierii i-au mai solicitat constructorului arenei câteva retușuri, cum ar fi legarea ventilației de dezfumare și hidranții la un generator separat și nu la panoul de current. Toate părțile prezente la stadion au semnat actele de recepție, care mai trebuie să ajungă și la alți câțiva dirigenți de șantier, dar și la Inspectoratul de Stat în Construcții Arad.
Urmează „operațiunea” de intabulare a clădirii principale, ce durează între 30 și 60 de zile. De abia apoi, proprietarul stadionului, Primăria i-l va „pasa” firmei Recons pentru administrare, care va face – în sfârșit – contractul de chiriaș cu clubul UTA. Se știe că echipa fanion a Aradului s-a mutat deja cu cățel și purcel la demisolul noii arene, doar că în acest moment nu există un cadru legal pentru găzduirea ei.
Dar, chiar și fără a fi încă proprietarul de drept al stadionului din Calea Aurel Vlaicu, Primăria Arad i-a facturat clubului UTA orele cu închirierea arenei la meciurile cu Voluntari, Iași, Clinceni și Chindia. Valoarea totală – 54 de mii de lei!? Care e baza legală pentru această „operațiune” nimeni nu știe, dar – din nou – Primăria se grăbește să ia bani din conturile echipei fanion a orașului. Și așa i-a alocat doar 2 milioane de lei în sesiunea a doua de proiecte pe fonduri nerambursabile, față de cât a promis primarul Călin Bibarț în luna august, adică nu mai puțin de 5 milioane de lei.
Acum, Primăria vrea înapoi dintr-o lovitură a 20-a parte din banii alocați „Bătrânei Doamne” în luna noiembrie, și asta pentru că pe masa conducerii UTA-ei mai există o factură de 47 de mii de lei pentru închirerea altor baze sportive din municipiu, pentru antrenamentele juniorilor, precum „Șega” sau „Motorul”.
În total, vorbim de 101 mii de lei pe care brandul numărul unu al Aradului trebuie să-i achite instituției de la kilometrul zero din alte încasări.
De vreo 4 ani de zile circuitul banilor nu mai e atât de simplu, în sensul că UTA nu poate da înapoi către Serviciul de Baze Sportive din banii primiți, pe proiecte, de la Primărie, ci din alte surse. Și oricum, în acest an, finanțarea dinspre Primărie a acoperit doar lunile iunie (1) – august (15), respectiv noiembrie (12) – decembrie (15).
Pe cine se bazează UTA în meciul cu Craiova în lipsa lui Hora și Morar? „Îmi doresc să închei anul cu goluri, dar mai ales cu puncte”
Debutant pe Arena Națională, utistul Denis Rusu a prins poftă și de alte stadioane mari din Europa: „A fost ceva unic pentru mine!” Jucătorul de la FCSB care l-a impresionat
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER