Fosta conducere a clubului Dunărea Călărași e urmărită sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare, prevăzută de Articolul 295, Aliniatul 1 din Codul penal. Investigația a pornit în urmă cu doi ani, la solicitarea formulată de ziarul local Express de Călărași.
Nu e prima dată când sediul clubului din Călărași este vizitat de polițiști ai IPJ. La finalul lunii februarie 2017, reprezentanți din cadrul IPJ Călărași, secția economică, au descins la sediul clubului de fotbal care activa atunci în Liga a 2-a Dunărea Călărași. Oamenii legii au ridicat mai multe documente din perioada 2014-2016 pentru a verifica cum s-au cheltuit sumele de bani din visteria echipei finanțate de Consiliul Local și cel Județean al Călărașiului, scria ProSport la vremea respectivă.
Polițiștii s-au autosesizat în urma unor articole apărute în presa călărășeană, referitoare la nejustificarea unor sume de bani din cadrul clubului, materiale apărute după un control audit al Consiliului Județean și unul al celor de la Curtea de Conturi.
Fosta conducere a clubului de pe malul Dunării e vizată în acest caz. Fostul președinte Constantin Ștefan, contabilul Ion Runcu, dar și alte persoane care au ridicat sume de bani din casieria clubului fără a avea vreo calitate oficială, ca Viorel Ivanciu și Marian Dinulescu.
„Polițiști din cadrul IPJ Călărași au ridicat în cursul zilei de astăzi de la sediul clubului AFC Dunărea Călărași mai multe dosare care vizează activitatea clubului din perioada 2014-2016 și care fac obiectul unui dosar de delapidare aflat pe masa oamenilor legii. Facem precizarea că documentele ridicate astăzi de la clubul Dunărea, provin din perioada fostei conduceri când Dunărea activa în Liga a 3-a, iar mai apoi a promovat în Liga a 2-a”, sună comunicatul remis, astăzi, de conducerea clubului Dunărea.
La mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, fosta conducerea a clubului din Călărași a demisionat, în locul acestora fiind adus ca președinte Bogdan Leu. „A fost, într-adevăr, un control. Sunt niște controale efectuate pentru o perioadă de până la numirea mea ca președinte. Au fost patru-cinci persoane de la Ispectorat și au cerut niște documente. Le-am pus la dispoziție documentele și urmează să vedem ce urmează. Au citit articolele de presă din Călărași, despre niște probleme care s-au întâmplat înainte de venirea mea la club, și s-au autosesizat. Asta mi-au spus. Nu are nicio treabă cu soarta clubului, de funcționarea sa. Din câte am înțeles, este un dosar penal deschis pentru persoane. Le-am pus la dispoziție documentele de achiziții din perioada 2014-2016, cu fișe, cu facturi, absolut tot. Bine, ei oricum știau ce caută”, spunea, la acel moment, pentru ProSport, președintele clubului Dunărea Călărași, Bogdan Leu.
Iată ce scrie în Codul penal la articolul 295 / Delapidarea (1) – „Însușirea, folosirea sau traficarea de către un funcționar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER