Încă o dată șefii fotbalului românesc și-au demonstrat limitele și incompetența. Până acum 2-3 ani devenise o tradiție ca țintarul final al clasamentului Ligii 1 să fie stabilit la TAS, acum problemele au apărut încă de la început. Rapidul a beneficiat de clemența forurilor din România și a avut ocazia să rămână în prima divizie, după un baraj contra Chiajnei, chiar dacă în Regulament nu exista nicio astfel de „portiță”.
TAS-ul a repus, prin decizia de ieri, lucrurile pe făgașul normal în campionatul intern, dar verdictul dat creează o serie de probleme în Grant. Pe bună dreptate, giuleștenii se simt nedreptățiți, ei nefăcând altceva decât să respecte hotărârile forurilor tutelare din România.
În acest moment, Rapidul se află într-o situație aparent fără ieșire, noii patroni văzându-se în situația de a regândi total strategia. Pe lângă milioanele pierdute din sponsorizări și drepturi TV, aceștia se văd în fața unei alte probleme mari: sunt în imposibilitatea financiară de a onora contractele cu jucătorii aduși să țină clubul pe linia de plutire.
Rapidul speră ca, în ciuda directivei TAS, FRF să ia în considerare toate aspectele înainte de a lua o decizie finală. Cum un precedent în fotbalul autohton a fost creat – vișiniii aduc în discuție cazul Craiova -, aceștia speră ca Federația lui Sandu să le permită să evolueze, în continuare în Liga 1. Giuleștenii au găsit și formula ideală, care să influențeze negativ competiția: alături de ei, să rămână pe prima scenă și Chiajna, dar și Iașiul.
„Ne confruntăm cu o situație penibilă, generată exclusiv de Federația Română de Fotbal. Clubului Rapid nu i s-a acordat licența din motive identice cu cele pentru care nu i s-a acordat licența clubului Fc Universitatea Cluj. S-a statuat de către TAS, în cazul lui „U”, că neacordarea licenței pentru lipsa unui plan de reorganizare constituie o greșită interpretare a legii și o măsură care nu este legală . Astfel, pentru situația actuală a clubului Rapid este responsabilă exclusiv Federația Română de Fotbal, care în mod ilegal nu a acordat licența Rapidului, creându-i grave și substanțiale prejudicii . Este obligația Federației Române de Fotbal să îndrepte această situație și să găseasca o rezolvare. Nu pot să nu îmi amintesc că FRF exclusiv pe considerentul respectului pe care îl poartă orașului Craiova și suporterilor din acest oras a decis să adreseze o invitație Municipiului Craiova de a se înscrie cu o echipă direct în Liga a II a. Nu văd de ce în acest moment, din respect pentru suporterii Rapidului, dar și pentru a îndrepta o decizie aparținând organismelor FRF, aceasta nu invită clubul Rapid să continue participarea în Liga I, unde îi este locul și unde și-a câștigat în două rânduri dreptul conform meritului sportiv. De asemenea, întrucât nu există o reglementare care să prevadă ca echipele retrogradate sportiv pot rămâne în competitie, FRF ar putea invita, din respect pentru Municipul Iași si suporterii Politehnicii, ca alături de CS Concordia Chiajna să participe în competiții și Politehnica Iași. Am avea o primă ligă cu 20 echipe, implicit mai multe meciuri care să fie televizate, și s-ar înlătura într-un fel efectele negative generate de deciziile greșite ale FRF. Există un precedent în cazul Craiovei, la care cei de la FRF ar trebui să se gândească.„, a declarat avocatul Rapidului, Dan Idita, pentru ProSport.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER