Rapidiștii refuză mâna întinsă de sistem!

*Mircea Minea, primarul Chiajnei, se agață de tradiția Rapidului

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ieri că este gata să încalce regulamentele pentru ca „nelicențiata” Rapid să rămână și din sezonul viitor al Ligii 1. „Dacă se încalcă statutele și regulamentele, eu cred că Rapidul va fi la anul în prima ligă. Le schimbăm așa, pe picior. Statutele noastre și regulamentele nu mai sunt băgate în seamă de instanțele judecătorești și de aici pleacă tot necazul. Se poate crea un precedent, dar mai contează în haosul în care ne desfășurăm activitatea!? Acum nu se mai respectă nimic”, au fost declarațiile halucinante ale lui Dragomir. ultrașii rapidiști nu vor să primească niciun ajutor din partea lui Dragomir și anunță că preferă să susțină echipa în Liga a 2-a, decât să rămână în prima ligă „pe blat”. Principalele motive sunt legate de tradiția anti-sistem a Giuleștiului, dar și de posibilele ironii care ar veni din partea marilor rivali. Ca o dovadă, la meciul de la Giurgiu (2-3), fanii au protestat împotriva conducerii administrative și a președintelui  LPF.

Știrea zilei de ieri a venit însă de la primarul Chiajnei, Mircea Minea: „Nu vrem ca Rapid să dispară și suntem dispuși să facem o fuziune. Vom juca meciurile importante pe Național Arena, iar celelalte la Chiajna. Sper ca suporterii să ne susțină. Echipa se va numi Concordia Rapid”.

Compromis și compromitere

Teoretic, Rapid și „U” Cluj ar putea fi salvate prin metode specifice românești. Pe 1 iunie, Adunarea generală ar putea modifica punctul 39 din ROAF. Astfel, cele două echipe care și‑au câștigat acest drept din punct de vedere sportiv, dar nu au licență, ar rămâne pe prima scenă, cu statutul de invitate. Planul are hibele lui și poate avea efecte nebănuite. În primul rând ar fi nedrept cu toate grupările care au făcut eforturi să-și ia licențe acum, dar și cu cele retrogradate în trecut din aceleași motive (Timișoara, Bihor, Sportul Studențesc). Apoi, starea de insolvență a celor două nu s-ar schimba într-un an, ceea ce va însemna ca Rapid și „U” să nu aibă nicio miză (nu pot trage la cupe europene). Mediul se va vicia astfel din ce în ce mai mult, aproape ireversibil, cu iz de compromitere.

Corvinul blochează planul

Pe lângă problemele pe care le au prin neacordarea licenței, fapt care poate afecta validarea în justiție a planului de reorganizare pe 17 mai, giuleștenii mai au parte de o frână. Corvinul cere în instanță recunoașterea sumei din transferul lui Lobonț la Ajax, în 2000. Judecarea contestației are termen pe 14 iunie, iar acest lucru blochează confirmarea planului de reorganizare.
În fine, George Copos a ieșit ieri la atac. „Mergem la TAS. Am angajat o armată de avocați, documentele sunt pregătite”, a anunțat Copos.

Publicat: 14 05. 2013, 09:37
Actualizat: 14 05. 2013, 12:06