Jucătorii din lotul echipei Rapid, care refuză să se antreneze din cauza restanțelor salariale pe care le au de primit, au solicitat sprijinul Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN) în disputa cu conducerea grupării giuleștene.
Fotbaliștii discută la momentul transmiterii acestei știri la sediul AFAN cu președintele asociației, Dumitru Costin.
Jucătorii au refuzat să participe la antrenamentul de marți al echipei, iar în această dimineață doar o parte dintre ei au efectuat exerciții la sala de forță de la baza sportivă Pro Rapid.
Fotbaliștii din lotul echipei Rapid sunt nemulțumit că nu le-au fost plătite salariile pe luna februarie, deși conducerea clubului îi asigurase că banii vor fi virați până la sfârșitul lunii martie. De asemenea, ei sunt nemulțumiți și pentru că la Adunarea Generală a creditorilor s-a decis ca ei să primească doar 10 la sută din restanțele financiare, în următorii trei ani.
Jucătorii rapidiști s-au înscris la masa credală pentru recuperarea salariilor pe trei luni și jumătate, din luna august până în decembrie 2012 când clubul a intrat în insolvență.
Adunarea Generală a creditorilor a votat, duminică, planul de reorganizare al FC Rapid care prevede ca jucătorii, înregistrați cu creanțe salariale în dosarul de insolvență, să primească doar 10 la sută din restanțele financiare, în următorii trei ani.
Avocatul Justin Ștefan, reprezentantul a zece actuali și foști jucători rapidiști, a declarat, duminică, agenției MEDIAFAX, că planul de reorganizare a fost aprobat, trei grupe de creditori, chirografarii, garantații și captivii, votând „pentru”, iar două grupe, salariații și bugetarii, „împotrivă”.
Planul de reorganizare va fi aplicat numai după confirmarea lui de către Tribunalul București, instanța unde este înregistrat dosarul de insolvență al SC FC Rapid SA.
SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanțe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvență.
La masa credală au fost înscriși 163 de creditori care au solicitat creanțe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.
La 7 decembrie, Tribunalul București a admis cererea SC FC Rapid SA și a deschis procedura de insolvență a clubului condus de George Copos.
Mediafax
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER