Pentru Rapid startul noului sezon competițional reprezintă o reală problemă. Clubul are doar 15 jucători legitimați, nu are numit un antrenor oficial, în timp ce problema acționariatului este departe de a fi clarificată. Rapid debutează în noul sezon miercuri, 16 iulie, de la ora 18:00, pe stadionul Giulești, cu un meci împotriva celor de la C.S. Universitatea Craiova, în turul preliminar pentru accederea în optimile Cupei Ligii,
Cu trei zile înaintea meciului cu echipa craioveană, lotul rapidist are doar 15 jucători aflați sub contract cu clubul. Marian Rada, cel care ocupă postul de director tehnic și care mai are contract până în luna noiembrie se ocupă de pregătirea echipei. Deși este neplătit de luni bune, Rada a cedat rugăminților administratorului judiciar Cristina Andronache și a acceptat să presteze munca de antrenor în condiții care nu au nicio legătură cu performanța. La ultimul meci de pregătire, disputat la Buftea, cu modesta FC Voluntari, Marian Rada a aliniat un prim „11” decent, care timp de 60 de minute a evoluat încurajator pentru cei aproximativ 70 de spectatori prezenți.
Drăghia, Tânc, Păun, Iacob, Stoica, Negru, Selagea, Coman, Martin, Pancu și Ciolacu au fost cei care au început partida cu Voluntari. Toți acești jucători sunt legitimați la club, acesta fiind de altfel și principalul criteriu pentru care au fost titularizați, conform spuselor omului bun la toate în Giulești. În timp ce fuma țigară după țigară, Rada oferea indicațiile tactice celor trimiși în teren. Marea sa problemă era când privea spre banca de rezerve: doar portarul Mișa și mijlocașul Florin Călin fiind jucătorii care au contracte semnate cu clubul. Pentru acest ultim meci test, banca Rapidului a fost alcătuită cu mare greutate. Juniorii Mându, Burcea și Săveanu, plus câțiva jucători străini aflați în probe au fost cei care au evoluat în ultimele 30 de minute ale meciului. Lor li s-au adăugat fostul mijlocaș al Oțelului Ioan Filip și Valentin Balentin, care încă nu au semnat contracte cu Rapid. După ce giuleștenii au condus la pauză cu 2-0 prin reușitele lui Coman și Pancu, echipa din Voluntari a câștigat cu 3-2, profitând de lipsa de valoare a noilor intrați. „Ă‚știa trebuiau să dea probe la prezentări de modă” a fost unul dintre comentariile venite din partea titularilor care preiveau cum cei care le-au luat locul pe gazon strică ce obținuseră ei în prima oră de joc. Prezent la stadion, președintele Nicolae Manea a recunoscut că echipa nu poate face față cu actualul lot în Liga 1 și este nevoie urgentă de aducerea unor jucători de valoare.
În minutul 25 al meciului și-a făcut apariția la stadion și Angelo Massone. Singura foaie de joc disponibilă pentru acest meci a ajuns în mâinile italianului, care pe tot parcursul meciului nota câte ceva în dreptul jucătorilor rapidiști, semn că, pe lângă problemele financiare pe care trebuie să le rezolve, va juca și un rol în aspectul tehnic al clubului pe care susține că este pregătit să-l preia. Momentul a fost tratat cu haz de maseurul Gheorghe Păun: „Hai că mâine ne luăm adidași!” În tabăra rapidistă predomină sentimentul de neîncredere, iar datul din umeri la întrebările referitoare la Massone reprezintă cea mai bună mișcare de încălzire. La sfârșitul meciului nu a existat niciun contact vizual între presupusul investitor și jucători. „Tutto pronto (n.r. se rezolvă totul), avocații lucrează”! sunt cuvintele favorite pentru Massone și Renzo Rossi, cel care intermediază posibila cedare de acțiuni a lui Adrian Zamfir către Massone. În momentul de față, conform declarațiilor ambelor părți, italianul trebuie să prezinte o scrisoare de garanție bancară prin care să dovedească că poate asigura cel puțin un milion de euro. Banii din drepturile TV și sponsorizări ar urma să completeze bugetul pentru sezonul 2014-2015. Tergiversarea acestei tranzacții periclitează începutul de sezon pentru Rapid și amintește fanilor de alte personaje care au fost scoase în față fără o logică foarte clară, precum Lutz Stache sau șeicul din Yemen. Indiferent de cum se vor înțelege Zamfir și Massone, ultimul cuvânt îl va avea administratorul judiciar Cristina Andronache.
O altă problemă pentru Rapid este locul de disputare al meciurilor. Deși au ajuns la un acord cu C.S. Rapid pentru a juca pe Giulești meciurile din Liga 1, surse din cadrul clubului susțin că Liga Profesionistă de Fotbal nu va permite disputarea partidelor cu grad ridicat de risc un stadion învechit care nu oferă toate garanțiile de siguranță a specatatorilor. Astfel că meciurile cu Steaua, Dinamo sau Petrolul s-ar putea juca la Piatra Neamț.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER