De la promovarea din vara lui 2020, clubul UTA a adus pe scena Ligii 1 nu mai puțin de 9 fotbaliști din propria academie.
În sezonul trecut, au debutat în elită: David Miculescu, Damian Isac, Alexandru Oroian și Claudiu Negoescu, pentru ca în ediția de campionat 2021-2022 să respire aerul primei ligi și Marcel Mercioiu, Alexandru Pătlăgică, Fabiano Cibi, Denis Hrezdac și, de ieri, și Rareș Mihai Pop (16 ani).
La Craiova, contra lui FC U 1948, mijlocașul de bandă a intrat pe teren în minutul 79, în locul lui Miculescu și chiar a avut o ocazie de a marca. Shlyakov a centrat din stânga, Huyghebaert a încercat să respingă, dar a făcut-o în „latul” lui Pop, ce s-a dus în plasa laterală.
„Îmi pare rău că nu am marcat, ar fi trebuit să atac mai repede mingea, să-i iau fața fundașului advers, deja am învățat o primă lecție în Liga 1. E clar că aici adversarii sunt mai mult mai buni, mai puternici și experimentați în comparație cu juniorii împotriva cărora am evoluat până acum, trebuie să fiu și eu la înălțimea lor. În primul rând, mai am nevoie de forță, trebuie să mai pun masă musculară, deocamdată mă bucur că am avut șansa să debutez în Liga 1.
Domnul antrenor mi-a spus înainte de meci să fiu pregătit, căci s-ar putea să intru și am făcut-o într-un moment destul de greu. Știam că arbitrul ne-a dezavantaj, dar am încercat să las tensiunile pe margine și să intru pozitiv în joc, să-mi ajut cât pot de mult echipa. Cu siguranță, nu meritam să pierdem acest meci, ba chiar meritam să-l câștigăm la câte ocazii clare de gol am avut. Asta e, trebuie să mergem mai departe și să câștigăm sâmbătă, contra celor de la Mioveni. Cu mine sau fără mine pe teren. Nu știu dacă voi mai primi șanse în acest sezon, eu trebuie să muncesc și să fiu mereu pregătit”, spune Rareș Pop.
Născut pe 14 iunie 2005, mijlocașul de bandă dreapta a început fotbalul cinci mai târziu, la CSȘ Gloria, sub comanda lui Dinu Donca. Apoi, grupa sa a trecut la Atletico, unde a mai fost antrenată și de Bogdan Oneț Francisc Tisza și cu care s-a încununat campion național în 2015 la juniori E, după o finală câștigată la penalty-uri cu Academia Hagi. Pop și Ristin au fost singurii fotbaliști născuți în 2005, care au pus umărul la câștigarea acelui trofeu de către Atletico 2004. În fine, de doi ani, fotbalistul face parte din Academia UTA, iar în vara anului trecut s-a încununat vicecampion național la Under 17, după finala pierdută (1-5) în fața celor de la Viitorul. Acum, dorințele lui Rareș Pop sunt legate de alte trofee în „alb-roșu”.
„Eu zic că o să avem șanse bune să ne batem pentru titlu la Liga Elitelor la Under 19 la anul, însă pe viitor sper să câștig ceva și cu prima echipă, poate o Cupă a României. Știu că mai am multe de demonstrat cu UTA, sper să devin o piesă importantă, să fac față în Liga 1, iar dacă echipa mea va avea de câștigat nu aș spune nu nici unui transfer în străinătate. În campionatul Italiei sau Spaniei m-aș vedea cel mai bine, însă mai este mult până acolo.
Eu pun mare preț și pe școală, educația te ajută în toate domeniile, deci și în sport. Tocmai de aceea, nu am prea putut participa la antrenamentele primei echipe care au avut loc dimineața, am fost la școală, dar am fost ajutat mult și de domnii Sandu Gaica și Adi Ungur la echipa a doua, cu care lucrez din această iarnă”, a adăugat Pop, elev în clasa a 10-a a Colegiului Național „Moise Nicoară”.
Convocat și la naționala Under 17 a României, pentru care a și marcat un gol contra Austriei la ultima acțiune, Rareș Mihai Pop îl are ca model în primul rând pe un alt fost utist, dar se uită și spre jucătorii importanți ai Europei.
„În primul rând, aș dori să-i calc pe urme lui Dennis Man, pentru că și el a lucrat cu nea’ Feri (n.a. Tisza) și s-a remarcat la UTA. Mai îmi plac și alți și mijlocași dreapta, ca Di Maria sau Mahrez, sper să pot juca într-o zi la nivelul lor”, a concluzinat utistul de 17 ani, impresariat de Cătălin Sărmășan.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER