Dinamoviștii s-au relaxat aseară în Centrul Vechi al Capitalei. După trei victorii consecutive, Andone și-a scos elevii la masă, iar locația a fost una surprinzătoare. Dacă până acum „câinii” mergeau la un restaurant din Otopeni, acum „Fălcosul” și compania au hotărât să se facă băieți de oraș.
La ora 19:00, roș-albii au ajuns la Caru’ cu Bere, acolo unde au stat aproximativ o oră și jumătate. Au luat masa, bucate tradiționale românești, iar atracția a fost un ansamblu folcloric de dansuri populare care a întreținut atmosfera. N’Doye, captivat de dansurile populare
Dacă ceilalți dinamoviști nu au lăsat furculițele din mână atunci când au venit bucatele, Ousmane N’Doye a fost impresionat de atmosfera din restaurant. Senegalezul s-a abținut cu greu să nu se ridice de pe scaun, a comentat mai mereu, se uita în stânga și-n dreapta. La un moment dat, s-a oprit din mâncat. Tocmai începuseră cântecele populare românești. Colegii nu s-au abținut și l-au „înțepat” pe african. „Ce e, Ousmane, de ai rămas cu gura căscată?! Îți place dansul, sau ai văzut vreo fată interesantă în horă?”. Ousmane a răspuns începând să danseze pe scaun, într-un ritm ce lui i se părea potrivit pentru melodia din folclor.
Ando, ca „Il Luce”
Această metodă de relaxare pe care Ioan Andone o pune în practică și la Dinamo a fost implementată de către Mircea Lucescu. La echipele sale, „Il Luce” obișnuia să își scoată elevii în oraș cu fiecare ocazie, mai mult, echipa fiind implicată în tot felul de acțiuni comune.
Chiar vedetele de la Șahtior au coborât în mină alături de antrenorul lor, în timp ce, pe vremuri, la Dinamo, jucătorii și antrenorii ieșeau la masă alături de soții ori prietene tocmai pentru a se crea o legătură mai strânsă în cadrul echipei.
Andone le-a dat voie jucătorilor să servească și câte o bere de căciulă
Ce meniu au avut de ales dinamoviștii:
Pentru Ioan Andone: Mâncarea boierului (Iahnie de fasole servită cu cârnați bine afumați la grătar)
Pentru Adrian Cristea: Mâncarea cavalerului (Rasol de văcuță servit cu legume și hrean)
Pentru Ousmane N’Doye: Meniu Puiul pașoptist (Piept de pui la grătar, piure de cartofi, limonadă) n.r. – nu conține carne de porc și nici băuturi alcoolice
Șefii dinamoviști le-au impus jucătorilor câștigarea Cupei României. Astfel, se dorește un parcurs european mult mai facil, deoarece adjudecarea trofeului face ca echipa să aibă un traseu european mult mai simplu
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER