Recreere la Caru’ cu Bere
Dinamoviștii s-au relaxat aseară în Centrul Vechi al Capitalei.
După trei victorii consecutive, Andone și-a scos elevii la masă,
iar locația a fost una surprinzătoare. Dacă până acum „câinii”
mergeau la un restaurant din Otopeni, acum „Fălcosul” și compania
au hotărât să se facă băieți de oraș.
La ora 19:00, roș-albii au ajuns la Caru’ cu Bere, acolo unde au
stat aproximativ o oră și jumătate. Au luat masa, bucate
tradiționale românești, iar atracția a fost un ansamblu folcloric
de dansuri populare care a întreținut atmosfera.
N’Doye, captivat de dansurile populare
Dacă ceilalți dinamoviști nu au lăsat furculițele din mână
atunci când au venit bucatele, Ousmane N’Doye a fost impresionat de
atmosfera din restaurant. Senegalezul s-a abținut cu greu să nu se
ridice de pe scaun, a comentat mai mereu, se uita în stânga și-n
dreapta. La un moment dat, s-a oprit din mâncat. Tocmai începuseră
cântecele populare românești. Colegii nu s-au abținut și l-au
„înțepat” pe african. „Ce e, Ousmane, de ai rămas cu gura căscată?!
Îți place dansul, sau ai văzut vreo fată interesantă în horă?”.
Ousmane a răspuns începând să danseze pe scaun, într-un ritm ce lui
i se părea potrivit pentru melodia din folclor.
Ando, ca
„Il Luce”
Această metodă de relaxare pe care Ioan Andone o pune în
practică și la Dinamo a fost implementată de către Mircea Lucescu.
La echipele sale, „Il Luce” obișnuia să își scoată elevii în oraș
cu fiecare ocazie, mai mult, echipa fiind implicată în tot felul de
acțiuni comune.
Chiar vedetele de la Șahtior au coborât în mină alături de
antrenorul lor, în timp ce, pe vremuri, la Dinamo, jucătorii și
antrenorii ieșeau la masă alături de soții ori prietene tocmai
pentru a se crea o legătură mai strânsă în cadrul echipei.
Andone le-a dat voie jucătorilor să servească și câte o
bere de căciulă
Ce meniu au avut de ales dinamoviștii:
Pentru Ioan
Andone:
Mâncarea boierului
(Iahnie de fasole servită cu cârnați bine afumați la grătar)
Pentru Adrian
Cristea:
Mâncarea cavalerului (Rasol de văcuță servit cu legume și
hrean)
Pentru Ousmane
N’Doye:
Meniu Puiul pașoptist
(Piept de pui la grătar, piure de cartofi, limonadă) n.r. – nu
conține carne de porc și nici băuturi alcoolice
Șefii dinamoviști le-au impus jucătorilor câștigarea Cupei
României. Astfel, se dorește un parcurs european mult mai facil,
deoarece adjudecarea trofeului face ca echipa să aibă un traseu
european mult mai simplu