Reghe a văzut la lucru în premieră atacul ideal pentru primul meci cu Ajax!** Cum s-au mișcat steliștii în prima partidă câștigată la Marbella: Steaua-Dinamo Kiev 2-0
Al treilea amical al Stelei din stagiul de la Marbella a adus și primul succes al iernii pentru roș-albaștrii. Astfel, după 1-2 cu Celtic și 1-1 cu FC Basel, a urmat un 2-0 cu Dinamo Kiev, o altă formație care a evoluat în actuala ediție a Ligii Campionilor. Golurile echipei lui Reghecampf au fost marcate de Rusescu și Tănase. Reghecampf a folosit, cu excepția lui Râpă, Chiricheș și a lui Tătărușanu, 11-le cu care va aborda și primul meci împotriva lui Ajax, din 16-imile Europa League.
Cojocaru (Tătărușanu) – Prepeliță (Râpă), Szukala, Gardoș (Chiricheș), Latovlevici – Pintilii, Bourceanu – Adi Popa, Rusescu, Chipciu – Nikolic
VEZI MAI JOS CUM S-AU MIȘCAT STELIȘTII ÎN MECIUL CU DINAMO KIEV:
Cojocaru – Titularizat în premieră în stagiul de la Marbella, portarul de 17 ani al Stelei a dat dovadă de o maturitate nespecifică vârstei sale. În prima parte a meciului a avut câteva intervenții salvatoare și a demonstrat spirit de sacrificiu, însă mai are de lucrat la priză, deoarece a preferat să boxeze în situații în care s-ar fi impus să încerce reținerea balonului. Reacțiile sale pot fi însă puse și pe seama emoțiilor. A părăsit terenul după 55 de minute, fără gol primit.
Prepeliță – Cum Steaua l-a achiziționat pe Cornel Râpă, Chipciu nu a mai fost nevoit să treacă în banda dreaptă a defensivei în meciul cu Dinamo Kiev. Aici a fost utilizat, în schimb, Andrei Prepeliță, cel care mai jucase acest rol și contra lui Celtic Glasgow. Fostul oltean a făcut tot ce scrie în manual și nu a întâmpinat probleme deosebite, dar nici nu a ajutat atacul prin urcări ofensive. Adică exact criteriul care l-a eliminat pe Rafael Cruz în viziunea lui Becali
Szukala – Neamțul este imperial în careu, acolo unde nu este depășit în jocul aerian de niciun adversar. Atacanții lui Dinamo Kiev nu au mișcat în front în fața masivului fundaș stelist.
Gardoș – A fost titularizat, cel mai probabil, din cauza accidentării lui Chiricheș. A impresionat cu Dinamo Kiev prin plasament, în câteva rânduri reușind să intervină excelent la centrări ce se puteau oricând transforma în gol.
Latovlevici – Cu o pofta de joc deosebită, fundașul stânga a fost cel mai bun om al primei reprize. A urcat mult în atac și a conlucrat cu Chipciu sau Adi Popa în stil de mare fotbalist. Pasele cu călcâiul și centrările „tăiate” au creat panică în defensiva lui Dinamo Kiev, astfel că nu întâmplător majoritatea atacurilor Stelei au pornit de pe partea sa.
Pintilii – Precis pe faza defensivă, oferă calmul de care echipa are nevoie atunci când se dorește ieșirea din apărare cu balonul pe jos. Rămâne periculos atunci când primește mingea pe șut.
Bourceanu – Căpitanul Stelei este un lider în adevăratul sens al cuvântului, însă responsabilitatea care apasă pe umerii săi îi creează o anumită stare de nervozitate. Ca și în meciul cu Basel, mijlocașul a fost cel mai nervos jucător al lui Laurențiu Reghecampf, elocventă fiind reacția sa de după golul lui Rusescu, atunci când a preferat să-l certe pe atacant pentru că nu a pasat mai repede într-o fază precedentă, decât să se bucure de reușită.
Adi Popa – A fost trecut de Reghecampf de pe dreapta pe stânga și a avut evoluții asemănătoare. Viteza lui explozivă este bună în orice parte a terenului, însă parcă banda dreaptă i se potrivește mai bine.
Rusescu – Golgheterul Stelei începe să se obișnuiască iar cu postul de al doilea vârf. Atacantul și-a adaptat și execuțiile, astfel că a reușit să deschidă scorul în meciul cu Dinamo Kiev cu un șut la vinclu, după ce mai devreme trimisese un
Chipciu – Mijlocașul a scăpat de grija de a fi folosit ca fundaș dreapta cu Ajax și asta s-a regăsit în bucuria sa de a juca. Intrările din banda stângă și șuturile sale mortale cu piciorul drept pot face uitată absența lui Tănase în primul meci cu Ajax, din prima manșă a 16-imilor Europa League. După ieșirea lui Prepeliță, din minutul 63, Chipciu a fost retras ca fundaș dreapta, pentru un ultim test.
Nikolic – Fără realizări deosebite, atacantul nu și-a trecut numele în statistici la niciun capitol. Altădată bătăios, muntenegreanul a fost mai mereu al doilea la balon în fața fundașilor ucrainenilor, astfel că nu a mai apărut pe teren și în partea secundă a meciului.
Tănase – A intrat pe teren după pauză, în locul lui Adi Popa, și a părut cel mai relaxat jucător al Stelei. După câteva minute în care nu a existat, Tănase s-a demarcat excelent și a înscris în urma unui aut, arătând că este suficient să se mobilizeze puțin pentru a conta în meci.
Adi Rocha – Atacantul brazilian dă senzația că așteaptă doar pase în gura porții pentru a înscrie. Altfel, Rocha parcă se ascunde de balon, fapt care explică și numărul mic de realizări din meci. Rocha a avut și ratarea meciului, el nereușind să trimită cu capul în plasă din 6 metri, deși era nemarcat.
Mihai Costea – A punctat doar la statistică. Intrat în minutul 63, olteanul a fost la originea unei faze periculoase în minutul 81.
Stanca – A intrat în minutul 53 și a avut o intervenție excelentă încă din primele secunde. În rest, a șomat.
Au mai intrat Filip, Doru Bratu, Lupu, Pârvulescu, Năstăsie și Pușkaș.