Laurențiu Reghecampf (36 de ani) a trecut cu bine peste primele două meciuri oficiale la Steaua. După 1-0 cu Chiajna și 4-3 cu Astra, formația din Ghencea e în fața unui nou debut în Europa League. Joi, de la ora 20:45, pe Național Arena, Steaua va da piept cu slovacii de la Spartak Trnava, în prima manșă din turul III preliminar.
Domnule Reghecampf, aveți două victorii în Liga I, ambele cu emoții, la capătul unor meciuri trăite la intensitate. Putem spune că acesta va fi stilul Stelei? Nu cred. Cu Chiajna am ratat foarte mult în situații în care era mai greu să nimerești bara decât să dai gol, iar noi am nimerit-o. Se putea tranșa mai ușor și scăpam de emoții, la fel ca la Ploiești. Am luat ușor goluri, deși am condus jocul de la început până la final….stai puțin, te rog!
(Pauză de câteva minute, timp în care Laurențiu Reghecampf urmărește pe Sport.ro intervenția telefonică a lui Dinu Gheorghe. Oficialul Astrei vorbește despre acuzațiile de blat făcute de un oficial al echipei sale). Ar fi putut Astra să vă pună probleme, să marcheze de trei ori, dacă nu erau greșelile personale din apărare? Nu aveam cum să primim goluri pentru că nu le-am dat posibilitatea să ajungă la poartă. Faptul că un jucător precum Chipciu a recuperat șapte mingi în jumătatea adversă spune multe despre el, dar arată și modul în care am controlat meciul.
„Nu cred că vom avea probleme”
Totuși, există probleme pe benzile liniei defensive. Martinovic, Lupu și Filip au greșit în grup la toate golurile. Da, dar avem și soluții. Pe dreapta, de exemplu, există Georgievski, un jucător care are calități bune, are o viteză bună, dar trebuie să se acomodeze. Exact cum e și cu Rocha, el trebuie să se acomodeze cu jucătorii, cu presiunea de la Steaua, să înțeleagă faptul că lumea se așteaptă ca el să marcheze în fiecare meci, indiferent de adversarul pe care îl are în față.
Vorbind despre selecție, care sunt criteriile după care ați ales să-l titularizați pe Tătărușanu? Intră în poartă doar pentru că e titularul acestui post la echipa națională? Nu numai! El este portarul numărul unu al naționalei, dar este în această situație pentru că apără bine la Steaua. Avem doi portari foarte buni, iar pentru mine e importantă părerea lui Eugen Nae, cel care are un cuvânt la alegerea portarilor. Împreună am hotărât să joace Ciprian și nu am ce să-i reproșez după primele două etape. Vine meciul cu Spartak Trnava. Este un adversar accesibil sau se poate dovedi un obstacol? Ne pot pune probleme dacă nu vom trata meciul cu seriozitate. Ei vor veni pe Național Arena și vor întâlni o echipă cu nume în Europa, se vor motiva suplimentar. Ce au jucat ei în meciul din Irlanda nu va semăna cu ceea ce se va întâmpla joi, contra Stelei. Nu cred că vom avea probleme, dar îi vom întâmpina cu toată forța pe care o avem!
„Eu am ales căpitanul!”
Sânmărtean, Pancu sau Dănciulescu sunt lideri în vestiarul echipelor la care joacă, dar au argumentul vârstei, experienței. La Steaua cum s-a ajuns la alegerea lui Bourceanu? Alex este un lider, în primul rând prin randament și apoi prin dăruire, trage echipa după el. În plus, el este și un băiat cu care poți să discuți, consider că e cel mai potrivit lider de echipă.
Ce v-a determinat să-l alegeți pe Bourceanu, deși fotbaliștii l-au votat pe Tătărușanu pentru rolul de căpitan? Nu este chiar așa. Ei au ales trei căpitani, pe Tătărușanu, pe Bourceanu și pe Tănase. Mai departe, eu pot alege un căpitan dintre cei trei, iar în acest moment am considerat că cel mai bine este să avem la mijloc un căpitan care să conducă această echipă.
Atmosfera de la Steaua nu m-a surprins, am jucat ani buni în Ghencea și știu ce este aici. Poate doar presa e altfel, e mai agresivă Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua
4 echipe a pregătit Laurențiu Reghecampf în cariera sa de antrenor până să ajungă în Ghencea: FC Snagov, Universitatea Craiova, Gloria Bistrița și Concordia Chiajna
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER