Mihai Răduț este exemplul clasic de fotbalist care capotează atunci când ajunge la formații de top, unde presiunea este una fantastică. Printre cei mai buni din Liga 1 în sezonul trecut, când a fost împrumutat la Pandurii, mijlocașul a eșuat în tentativa de a se impune în formația campioanei.
Transferurile sonore au lipsit în această vară la Steaua, iar revenirea lui Răduț era considerată de multe persoane din conducerea Stelei o „mutare” extrem de importantă în economia noului sezon.
Achiziționat de Steaua în 2010, Răduț nu a reușit să se impună în Ghencea, jucând în doar 37 de partide fără a înscrie vreun gol. În sezonul 2012-2013 a fost împrumutat la Pandurii Târgu-Jiu, unde și-a revenit, bifând 30 de meciuri, marcând 6 goluri și fiind dirijorul perfect al unei echipe care a uimit toți microbiștii din România. Totuși, revenit în curtea roș-albaștrilor, Răduț nu a confirmat, fiind utilizat în doar trei meciuri. Mai mult, Laurențiu Reghecampf nu l-a trecut pe lista UEFA pentru Champions League și îl „uită” frecvent în afara lotului.
Laurențiu Reghecampf avea mare încredere la începutul acestui sezon că mijlocașul „repatriat” de la Târgu Jiu va putea fi la fel de decisiv și în tricoul roș-albastru. Tehnicianul campioanei a pus lipsa de eficacitate din perioada petrecută anterior în Ghencea pe seama vârstei și era convins că îl va putea face pe Răduț să evolueze la valoarea sa reală, cea arătată pe parcursul întregului campionat la Pandurii. Însă Răduț nu pare a fi capabil să facă saltul, e adevărat, și în contextul mai larg în care, concurența fiind foarte mare, nu i se pot da prea multe șanse. Răduț este fără îndoială un jucător de moral, astfel că nu a putut să exploateze la maximum oportunitățile oferite de staff-ul tehnic.
Ultima șansă de care s-a bucurat Răduț a fost cea din partida cu Vaslui, când evoluția sa a lăsat de dorit, iar Reghecampf nu a avut răbdare decât până la pauză. Atunci, Stanciu a fost trimis să salveze situația, iar după meci Reghecampf nu a putut să ascundă dezamăgirea. „Răduț n-a putut să fie periculos”, s-a rezumat să spună antrenorul Stelei. În următoarele etape, chiar dacă programul a fost unul „blând” cu roș-albaștrii, iar accidentarea lui Pintilii ar fi creat premisele utilizării lui, Răduț nu a mai prins nici măcar lotul (nu a figurat printre fotbaliștii opriți de Reghecampf în duelurile cu Viitorul, Brașov, Corona.).
Răduț, cu Bârsana, într-una dintre puținele partide în care a primit șanse
Au vrut să scape de el
Încă din pregătiri Reghecampf a conștientizat că Răduț nu poate fi un fotbalist care să ajute prea mult echipa. Oficialii au încercat să îl vândă/ să îl împrumute la formația de primă ligă din Israel, Hapoel Be’er Sheva, însă negocierile au eșuat.
Apoi, s-au luat în calcul diferite variante, care îl aveau pe Răduț drept monedă de schimb. S-a discutat de venirea lui Nistor la Steaua și cedarea definitivă a mijlocașului la formația pentru care a evoluat atât de bine stagiunea trecută, dar și despre un transfer al lui la CFR, acolo unde Grigoraș îl aștepta cu brațele deschise.
„Nu pot să spun că nu l-am dorit, dar nu s-a putut să-l aducem. Nu știu nici de ce nu a putut intra în afacerea făcută cu Kapetanos. Nu mai contează„, explica Petre Grigoraș, tehnicianul CFR-ului, în urmă cu 2-3 luni.
800.000 euro este cota de piață a lui Răduț în acest moment, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de, în condițiile în care anul trecut, pe când era la Pandurii, ajunsese la 1,3 milioane
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER