Reguli clare pentru sportivii care vor reveni la antrenamente! Cele mai ciudate condiții sunt la tenis + Dan Petrescu și Gnohere, direct afectați și ei | EXCLUSIV
Cluburile din România au primit o anexă în care se explică ce condiții trebuie îndeplinite pentru reluarea antrenamentelor în cazul sporturilor care se pot practica în aer liber.
Din anexa respectivă extragem câteva idei principale care vor afecta direct sportivii și antrenorii. De exemplu, scuipatul pe terenul de antrenament va fi interzis, activitate care nu cade deloc bine pentru Dorinel Munteanu, Dan Petrescu sau Gnohere. E cunoscut faptul că cei trei sunt foarte activi în timpul antrenamentelor și meciurilor pe partea de scuipat.
Schimbul de terenuri, interzis
Și la tenis e un caz interesant. Pe un teren de tenis este permis accesul a cel mult trei participanți (2 jucători, 1 antrenor/medic etc). Schimbarea terenurilor nu mai este permisă. În plus, jucătorii vor trebui să-și marcheze propriile mingi și să le folosească doar pe acestea la serviciu.
La sfârșitul meciului, strângerea mingilor se va efectua doar cu ajutorul tuburilor special concepute sau cu ajutorul altor echipamente care nu implică un contact direct cu pielea jucătorilor.
O persoană în barcă
La caiac va avea voie o singură persoană în barcă, iar distanța de siguranță între ambarcațiuni va fi de minimum 6 metri. Și atletismul are de suferit. În timpul probelor de alergare, distanța între sportivi trebuie să fie de minimum 10 metri.
Sportivii au primit reguli clare pe care trebuie să le urmeze și după antrenament:
1. Echipamentele sportive trebuie dezinfectate cu atenție după fiecare folosire.
2. Îmbrăcămintea folosită în timpul antrenamentului trebuie pusă direct într-o sacoșă închisă ermetic,
urmând ca după aceea să fie spălată la o temperatură de peste 80 de grade Celsius.
3. Tratamentul de refacere (fizioterapie, kinetoterapie) trebuie făcut cu respectarea precauțiilor: este de preferat să fie făcut doar de persoanele care au absolută nevoie. În orice moment, în afara personalului medical esențial, în zona de fizioterapie / kinetoterapie trebuie să fie prezentă o singură persoană. Personalul medical trebuie să fie dotat cu echipament de protecție personală.