Arbitrii, asistenții, observatorii din Liga I până în Liga a patra, precum și arbitrii și observatorii de arbitri de la Fotbal în sală (Liga I și a doua) sunt obligați de către Comisia Centrală a Arbitrilor ca, în maxim trei săptămâni, să devină „Persoane Fizice Autorizate”. Măsura vine la puțin timp după ce „jobul” de arbitru a intrat în nomenclatorul de meserii.
Aceasta este găselnița inventată pentru a se încasa baremurile de arbitraj și observare. Decizia nu a fost primită însă bine chiar de toată lumea, pentru că sunt diferențe destul de mari între baremurile primite de „fluierași” la diverse eșaloane. „Măsura trebuia gândită înainte ca arbitrul să ajungă în nomenclatorul de meserii”, susțin arbitrii din eșaloanele inferioare. „Va fi foarte ușor pentru cei de Liga I să facă un PFA și să adauge codul CAEN în acte, baremurile lor fiind generoase la acest nivel, însă pentru un arbitru sau observator de liga a III-a sau a IV-a, taxa de înființare a unui PFA, 550 de lei, este mult mai greu de scos”, au precizat nemulțumiții.
Fond pentru arbitri Anunțul CCA vine după ce la finele săptămânii trecute Ion Crăciunescu a reușit să-i convingă pe președinții de cluburi să nu micșoreze baremurile arbitrilor. Mai mult, pentru o mai bună transparență, cluburile vor vira câte 30.000 de euro până la începutul returului într-un fond din care vor fi plătiți „fluierașii”. „Tocmai de aceea se impune crearea PFA-urilor”, au precizat surse din CCA.
Nu ne mai putem permite ca arbitrii să fie angajații cluburilor. Financiar vorbind, este un avantaj pentru ei. Dacă nu vor sau nu pot plăti taxa pentru PFA, atunci să găsească ei altă soluție legală sau să abandoneze Ion Crăciunescu, președinte CCA
Pentru noi, ca să ne facem un PFA, arbitrăm un retur degeaba. La juniori nu iei nici măcar un milion pe meci. La vară se vorbește că se schimbă și echipamentul, adică alți bani ceruți de la părinți ca să faci arbitraj Arbitru lot Liga a IV-a
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER