Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, și Angelo Massone, omul care se pregătește să preia acțiunile clubului Rapid, sunt legați de un numitor comun: ambii au apelat la un moment dat la antrenorul Roberto Landi pentru a antrena echipele pe care le conduceau.
Pentru Angelo Massone, implicarea la un club aflat în insolvență precum Rapid nu ar reprezenta o premieră. În iunie 2008, Massone a preluat acțiunile clubului scoțian Livingston, aflat în insolvență. Una dintre primele sale măsuri a fost numirea în funcția de manager a conaționalului său, Roberto Landi. Colaborarea dintre cei doi italieni la gruparea scoțiană nu a durat decât cinci luni, Landi fiind demis pentru rezultate slabe. De notat că Roberto Landi este punctul comun pe care Massone îl are cu Gino Iorgulescu, președintele LPF. Pe când era președinte la FC Național, Iorgulescu îl aducea în 2005 pe Landi la echipa din Parcul cu Platani. Gino Iorgulescu și Cosmin Olăroiu sunt cunoscuți pentru legăturile multiple cu lumea fotbalului italian, de unde s-au și inspirat de-a lungul timpului. Iorgulescu a fost cel care, pe când se afla la FC Național, a instituit în România mai întâi moda antrenorilor italieni, apoi pe cea a importului masiv de stranieri.
Liga Profesionistă de Fotbal, forul condus de Gino Iorgulescu, a contribuit la promovarea Rapidului trimițând o scrisoare către TAS în care susținut importanța prezenței acestei echipe în Liga 1. LPF a adus ca argumente meritul sportiv și tradiția clubului giuleștean, dar și sporirea interesului pentru competiție. După cum se știe, Rapid a primit de la TAS licența de a juca în Liga 1. Pentru început, banii cuveniți din drepturile TV se vor cifra la 840.000 de euro.
4 milioane de euro, bugetul obligatoriu
Massone a fost prezent vineri, 4 iulie, în cantonamentul rapidiștilor de la Mogoșoaia pentru a-i cunoaște pe jucători, dar și pentru a le promite că își vor primi salariile restante de aproximativ 6-7 luni. Sumele pe care fotbaliștii giuleșteni le au de încasat vor fi plătite din drepturile de televizare care vor veni de la Liga lui Iorgulescu, urmând ca ulterior să se completeze bugetul de aproximativ 4 milioane de euro necesar pentru a acoperi cheltuielile unui sezon competițional. Este interesant de văzut ce se va întâmpla în continuare, deoarece toate semnalele și antecedentele arată că Angelo Massone nu este un personaj capabil să preia și să finanțeze, din resurse proprii, un club de fotbal de o asemenea mărime precum Rapid. Cel mai probabil, în spatele italianului stau personaje interesate să rămână în culisele acestei afaceri. Din informațiile ProSport, înainte de a se despărți de jucători, Viorel Moldovan le-a transmis să nu părăsească echipa, având în vedere că există șanse mari să își primească drepturile salariale.
Massone a plecat în Italia
Cedarea acțiunilor deținute în prezent de Adrian Zamfir către omul de afaceri Angelo Massone se poate face numai cu acordul administratorului judiciar al clubului, Cristina Andronache. De altfel, la întâlnirea de la Mogoșoaia au participat Nicolae Manea, președintele clubului, Cristina Andronache, Angelo Massone și Renzo Rossi, omul care a intermediat legătura dintre Massone și clubul Rapid. Massone, care a negociat timp de patru zile cu Adrian Zamfir preluarea pachetului majoritar al FC Rapid, a plecat vineri seară în Italia, urmând să revină la București la începutul săptămânii viitoare pentru a finaliza tranzacția.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER