S-a ales praful de planurile lui Viorel Cataramă. Afacerea Dinamo a picat, la alegeri a strâns o mână de voturi și CNSAS l-a declarat fost informator al Securității
Omul de afaceri Viorel Cataramă părea decis să achite 1 leu pentru a prelua pachetul majoritar de la Dinamo, dar afacerea a picat în ultimul moment. Cataramă a crezut că poate profita de acest haos de la Dinamo, însă a încheiat primul tur al alegerilor prezidențiale pe locul 9 din 14, cu 0.54%.
Viorel Cataramă s-a înscris pe o listă lungă a oamenilor care au promis că salvează Dinamo, până când discuția a devenit serioasă. Vă mai amintiți de șeicii lui Adrian Thiess? Chiar dacă foarte puțini oameni au crezut cu adevărat că Viorel Cataramă va cumpăra pachetul majoritar de la Ionuț Negoiță, acest episod din telenovela Dinamo a avut un final dramatic.
Fără club și fără voturi
Viorel Cataramă a purtat câteva negocieri cu Ionuț Negoiță, dar chiar înaintea alegerilor a declarat că achiziționarea FC Dinamo a intrat în impas: „Am dorit să semnez în această săptămână acordul de preluare a pachetului majoritar la clubul Dinamo, însă avocaţii mi-au semnalat că în acest stadiu, tranzacţia este vulnerabilă din punct de vedere juridic”, a spus Viorel Cataramă, pentru Mediafax, cu două zile înaintea alegerilor.
Dacă Viorel Cataramă spera să câștige voturi de pe urma „câinilor”, planul a eșuat complet. A eșuat înainte ca secțiile să fie deschise. În spațiul public au apărut zvonuri conform cărora Viorel Cataramă plănuia să atingă pragul de 3% din voturi, pentru ca statul să-i deconteze 10 milioane de euro. Conform legii 344/2006 privind finanțarea partidelor și campaniilor electorale, un candidat poate cheltui 41.6 milioane de lei în campania electorală, iar dacă va obține cel puțin 3% din voturile exprimate în primul tur, suma va fi decontată de către stat.
Viorel Cataramă a obținut 0.54% din voturile exprimate în primul tur, astfel că s-a mulțumit cu praful de pe pragul de 3%.
Potrivit datelor provizorii furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, clasamentul din primul tur al alegerilor este următorul:
- Klaus Iohannis -36,65%
- Viorica Dăncilă- 23,79%
- Dan Barna-13,99%
- Mircea Diaconu-9,25%
- Theodor Paleologu- 5,66%
- Kelemen Hunor- 4,13%
- Ramona Ioana Bruynseels- 2,72%
- Alexandru Cumpănaşu-1,46%
- Viorel Cataramă-0,54%
- Bogdan Stanoevici-0,42%
- John-Ion Banu-0,30%
- Sebastian Constantin Popescu- 0,33%
- Ninel Peia-0,33%
- Cătălin Ivan- 0,36%
Bomboana de pe colivă: Cataramă a fost informator al Securității
După ce afacerea Dinamo a picat și la alegeri a obținut o mână de voturi, Viorel Cataramă a încasat recent o altă lovitură. Direcţia de Specialitate din cadrul CNSAS a anunțat că Viorel Cataramă a fost informator al Securităţii, iar notele pe care le transmitea erau semnate de acesta atât cu numele real cât şi cu cele conspirative, „W”, „Viorel” şi „Voicu”.
Viorel Cataramă a negat vehement orice legătură cu Securitatea. Omul de afaceri a spus, înaintea alegerilor, că CNSAS a făcut această dezvăluire pentru că el a devenit un candidat cu șanse reale la accederea în Turul 2.
Ce se întâmplă cu Dinamo?
După ce ne-am lămurit și cu Viorel Cataramă, rămâne o singură întrebare: Va apărea un om serios la Dinamo? Ciprian Marica a declarat recent, pentru ProSport, că la Dinamo trebuie să vină un om de afaceri dispus să investească din start cel puțin 10 milioane de euro. În ultimii ani au apărut la orizont numai personaje obscure, care în cele din urmă au renunțat la intenția de a prelua clubul. Ce se va întâmpla la Dinamo? E greu de spus pentru moment.