Pe o vreme groaznică, dar pe un gazon neașteptat de bun, Botoșaniul și Craiova s-au duelat pentru punctele atât de trebuincioase ambelor. Moldovenii ajunseseră pe loc retrogradabil, de aceea s-au trezit și cu un nou staff pe bancă, în timp ce oltenii căutau să se mențină în plutonul fruntaș, care câștigase în bloc în această rundă.
Numai că Universitatea n-a mișcat în front în toate cele șase meciuri jucate la Botoșani, pierzându-le pe linie, indiferent că s-a jucat în campionat sau în Cupă. Astfel, la debut, Liviu Ciobotariu avea de apărat și palmaresul conturat în fața oltenilor de Grozavu, Pustai și Enache. Și „Ciobi” i-a întins o capcana „a la Ștefan cel Mare” lui Mangia, iar italianul a picat în ea ca un începător.
Moldovenii au eliberat terenul, lăsând Craiovei inițiativa pe o suprafață alunecoasă, dar închizându-le orice culoar. În aceste condiții, prima ocazie uriașă a venit evident pe un contraatac al gazdelor, dar Mihai Roman II și-a iertat echipa de care aparține. Craiova a ignorat avertismentul și a primit gol tot pe o contră. Totul a plecat de la una dintre multele mingi pierdute ușor de Bancu, iar Fabbrini și-a încheiat șarja cu un șut la care Donkor și Pigliacelli puteau face mult mai mult.
În timp ce Craiova n-a contat în atac decât prin acțiunile lui Burlacu, Botoșaniul a făcut spectacol. Mihai Roman cel impotent la Craiova și-a regăsit apetitul ofensiv în Moldova și, tot de lângă Bancu, a reușit un asisst magic, cu o rabona, pentru Lorand Fulop, apărut eficient la prima bară, în timp ce Pigliacelli și Donkor încă admirau execuția lui Roman.
Trei penalty-uri refuzate Craiovei de Kovacs
În debutul părții secunde, Kovacs n-a reacționat la niciunul dintre cele două hențuri în careu ale moldovenilor, considerând probabil că oltenii oricum nu se descurcă prea bine la penalty-uri. De partea cealaltă, Bancu le-a servit încă un gol pe tavă gazdelor, însă Fulop n-a mai acceptat cadoul, șutând în afara porții. Mihăilă a avut poarta goală la dispoziție de la 25 de metri, dar a dat impresia că s-a încălțat invers după execuția total ratată.
Mihai Roman putea închide jocul după o oră de la start, dar n-a finalizat pe măsura serviciului din prima repriză. Finalul de meci a fost aprins de golul lui Mateiu, aflat la a doua reușită cu capul în acest sezon, prima fiind tot în Moldova, la Iași. Imediat, Glavina a avut egalarea în bocanc, însă croatul suferă de boala lui Mihai Roman când acesta se afla în Bănie. Dimitrov putea marca în poarta fostei echipe, dar a șutat din 6 metri în plasa laterală, apoi Glavina a fost tras în careu, apoi arbitrul Kovacs s-a făcut că nu vede faultul.
Astfel, Craiova pleacă din nou cu mâna goală de la Botoșani, după un meci din care merita totuși mai mult, atât după ocazii, dar și pentru cele trei situații în care merita să primească lovituri de pedeapsă.
În timp ce Liviu Ciobotariu își face o intrare triumfală în Moldova, Craiova este singura din plutonul fruntaș care pierde în runda aceasta.
FC BOTOȘANI – UNIVERSITATEA CRAIOVA 2-1 Diego Fabbrini 25′, Lorand Fulop 35′ / Alexandru Mateiu 79′
FC Botoșani: Pap – Patache, Burcă, Miron, Dumitraș (Chitoșcă 43′) – Karaboue (Târșa 85′), Papa – Fabbrini, L. Fulop, Golofca (Ongenda 73′) – M. Roman Rezerve neutilizate: Fraisl – Trijic, Chindriș, Corban Antrenor: Liviu Ciubotariu
U Craiova: Pigliacelli – Dimitrov, Donkor, Kelic, Bancu – Mateiu, Cicâldău – Bărbuț (Meza Colli 46′), Mihăilă (Fedele 75′), Burlacu (Glavina 62′) – Koljic Rezerve neutilizate: L. Popescu – Briceag, Rz. Popa, Tiago Ferreira Antrenor: Devis Mangia
Stadion: Municipal (Botoșani); Spectatori: 500; Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); Asistenți: Vasile Marinescu (București) și Ovidiu Artene (Vaslui); Rezervă: Mihai Amorăriței (Câmpina); Observatori: Florin Hîncu (Brașov) și Marin Petrache (Săbăreni).
Foto: fb Universitatea Craiova
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER