Imaginea fotbalului românesc a fost din nou șifonată. Sascha Kirschstein, portar la ACS Poli, se plânge de felul în care a fost tratat în această iarnă de șefii clubului și îi avertizează pe jucătorii străini să evite să semneze contracte cu echipele de la noi.
Sascha Kirschstein este ultimul nume de pe o listă lungă cu jucători străini care s-au plâns de lipsa de profesionalism din fotbalul românesc. Titular în cele mai multe partide din prima parte a campionatului, oficialii clubului i-au propus să diminuarea contractului, lucru pe care portarul de 35 de ani l-a refuzat.
Goakeeper-ul de 35 de ani a acordat un interviu pentru publicația 11freunde.de, în care susține că a fost amenințat de directorul sportiv al lui ACS Poli, doarece a refuzat să semneze un contract pe un salariu mult mai mic. Drept urmare, a fost trimis să joace la echipa secundă:
„Cum am ajuns în campionatul României? Există tot felul de povesti dubioase, ce-i drept. Numai anul trecut, mulți proprietari de cluburi ai fost arestați sub suspiciunea de corupție. Unele cluburi nu mai pot juca pe plan internațional, deoarece au fost interzise de UEFA”, își începe Kirschstein despre cum a ajuns fotbalul din România, după ce fusese legitimat la echipe ca Eintracht Braunschweig , Hamburg sau FC Ingolstadt 04.
Afirmațiile portarului de 35 de ani au fost completate de reporter, căruia i s-a părut ciudat că Steaua a ajuns în situația în care nu-și mai poate folosi numele: „Nu îl folosesc oficial, dar oricum o fac. Dar, în ciuda acestor povestiri, m-a atras schimbarea. Deci m-am dus cu echipa timp de patru zile în cantonament în Slovenia (n.r. unde ACS își făcea cantonamentul) și am găsit atmosferă și condiții foarte bune. Însă chiar și atunci au existat câteva lucruri care m-au deranjat”.
Prima problemă mare cu care s-a confruntat a fost întârzierea salariului: „Plățile au fost întârziate la sfârșitul veri. În cadrul acordului, trebuia să-mi iau banii pe data de 15 a lunii, dar de fiecare dată a trebuit să fac observații. Până în noiembrie a fost bine, deoarece, deși banii au ajuns cu întârziere, cel puțin au venit. Din decembrie, situația s-a schimbat. Eu încă aștept ultimele două salarii”.
Însă întâmplările neplăcute nu s-au oprit aici. Lui Sascha Kirschstein i s-a propus diminuarea contractului, dar a refuzat. De aici a început o adevărată luptă cu cei din conducerea clubului: „Ultima dată când am vorbit cu directorul sportiv (n.r. Daniel Stanciu) a fost acum două săptămâni. A încercat să mă dea afară din club și m-a amenințat. El mi-a spus că trebuie să semnez un nou acord pe un salariu semnificativ mai mic, pentru că am fost rpea scump. Am de gând să fac plângere la UEFA. Nu mai joc, am fost trimis la echipa a doua. Directorul sportiv mi-a promis că voi reveni la prima echipă dacă voi semna noul contract. Știi, am jucat fotbal pentru că îmi place sportul. Dacă acum 20 de ani mi se propunea asta, cu siguranță făceam compromisuri. Dar eu am 35 de ni, am o familie, pe care trebuie să o hrănesc”.
Sascha Kirschstein are și un mesaj pentru jucătorii străini care primesc oferte de la cluburile din România: „Nu regret niciun pas. Nici măcar că am ajuns la Timișoara. Îmi place orașul. Totuși, îi avertizez pe toți jucătorii: nu mergeți în România!”
Pus să facă o comparație cu fotbalul german, portarul lui ACS Poli susține că nivelul este extrem de slab: „Între liga a doua și a treia (n.r. din Germania)”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER