Sandu, după ce „U” a luat licența la TAS: „I-am interzis lui Duru să mai participe la ședințele comisiilor de licențiere”

Președintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, sâmbătă, că în urma deciziei TAS de a permite clubului Universitatea Cluj să participe în viitorul sezon al Ligii I, i-a interzis directorului Administrației Naționale de Licențiere, Viorel Duru, să mai participe la ședințele comisiilor.

„I-am interzis să mai participe la ședințele comisiilor de fond și de apel. Nu mai are ce căuta”, a spus Sandu.

Mircea Sandu a afirmat că va analiza în viitoarea ședință a Comitetului Executiv modul în care comisiile Administrației Naționale de Licențiere au analizat cazul Universității Cluj.

„Când a fost termenul limită de depunere a documentelor, programul de redresare al Clujului nu fusese aprobat. E posibil ca ei să fi depus acum. Noi nu avem motivarea TAS. Mă bucur că Universitatea și-a apărat interesul pe căile legale, nu pe alte căi. Duru, care este un tip foarte bine pregătit, cu care eu de multe ori am avut contradicții, pentru că eu merg pe logică, el merge pe strict (n.r. – pe regulament), nu reușesc niciodată să mă lămuresc. A venit cu propuneri privind cluburile în insolvență, să le excludem ca UEFA sau să le depunctăm ca englezii. Din 200 sau 300 de cazuri este pentru prima oară când Comisia a judecat greșit, asta până să vedem motivația. Apelul putea să îndrepte. Duru este directorul de licențiere, el pregătește dosarul și îl trimite mai departe la comisii. La primul sau al doilea Comitet Executiv vom avea dezbateri pe noul manual de licențiere care se propune, cât și pe componența comisiilor. Vom vedea ce se întâmplă pentru sezonul viitor, dar undeva până în septembrie va trebui să îl aprobăm”, a completat Sandu.

Întrebat dacă își menține afirmațiile potrivit cărora îl va demite pe Viorel Duru, după decizia TAS, așa cum declarase la ultima Adunare Generală a FRF, Sandu a răspuns: „Atunci era un dialog. Voi analiza dacă poate fi înlocuit sau nu, dacă este o vină a lui sau a comisiilor, deoarece comisiile sunt cele care decid”.

În ciuda faptului că manualul de licențiere din fotbalul românesc este destul de dur, Sandu consideră că acesta a făcut destul de mult bine în ceea ce privește organizarea. „Pentru fotbalul românesc licențierea a fost un câștig nu numai la Liga I, dacă vorbim despre infrastructură și administrație. Oamenii au început să se mai organizeze, dar suntem departe față de țările dezvoltate în ceea ce privește organizarea cluburilor. Posibil că sunt dure condițiile de licențiere”, a explicat Sandu.

Președintele clubului Universitatea Cluj, Ioan Mărginean, a declarat, vineri, agenției MEDIAFAX, că dacă directorul administrației de licențiere a FRF, Viorel Duru, nu își va da demisia până sâmbătă, când are loc ședința Comitetului Executiv al FRF, va solicita oficial demiterea acestuia. „Ceea ce am pățit eu cu domnul Duru nu doresc absolut nimănui. Omul ăla ne-a umilit, pe noi și pe cei de la Rapid, în ultimul hal la comisiile de licențiere. Și totul fără să greșim cu nimic, pentru că noi nu am făcut nicio găinărie, absolut nimic. Nu se poate așa ceva. Eu mizez pe onoarea lui că își va da demisia din funcție. Dacă nu își dă demisia până mâine la Comitetul Executiv atunci Universitatea Cluj, ca membru afiliat cu drepturi depline, vom solicita demiterea lui”, a spus Mărginean vineri.

La 1 iunie, în cadrul Adunării Generale a FRF, Ioan Mărginean a avut un conflict verbal cu Viorel Duru, iar Mircea Sandu a intervenit și i-a promis oficialului ardelean că îl va demite pe directorul de licențiere dacă Universitatea Cluj câștigă la TAS. „Sunt de acord că domnul Duru este un tip dur și chiar că uneori își depășește atribuțiile. Trebuie să îi atrag atenția și voi avea în acest sens o discuție cu dânsul, iar dacă Universitatea Cluj va avea câștig de cauză la TAS, acest lucru va reprezenta și încetarea raporturilor de muncă dintre FRF și domnul Duru”, spunea Sandu la 1 iunie.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat dreptate clubului Universitatea Cluj, care a contestat deciziile instanțelor Sistemului Național de Licențiere al FRF, de a nu-i permite să evolueze în Liga I.

Sursa: MEDIAFAX

Publicat: 06 07. 2013, 16:26
Actualizat: 06 07. 2013, 16:27