Gigi Becali e la un pas să renunțe la războiul de durată pe care-l poartă cu reprezentanții CSA Steaua, în special cu Florin Talpan, juristul care l-a învins, în ultimii ani, în mai multe procese. Joi, finanțatorul FCSB a declarat că nu mai e interesat de palmaresul echipei, care include trofeul Cupei Campionilor Europeni din 1986!
După ani de luptă crâncenă în instanțe și la televizor, Becali face un pas în spate și spune că e gata să nu mai lupte pentru ceea ce până nu de mult considera foarte important: palmaresul echipei. Într-o intervenție la Pro X, afaceristul a surprins multă lume: „Nu mă mai interesează palmaresul Stelei! Lăsați-mă în pace, luați palmaresul! Vreau doar să mă lase în pace! Vreau să stau cuminte, liniștit, nu mă mai interesează palmaresul!”, a transmis Becali.
Armata a deschis pe 29 decembrie 2017 ultima mare ofensivă în Justiție care mai rămăsese neinițiată împotriva FC FCSB și a lui Gigi Becali, din lungul război pentru Steaua: revendică palmaresul pentru intervalul 1947-2003 și solicită o sentință care să-i interzică latifundiarului să mai invoce performanțele obținute de clubul militar.
Acest demers este foarte important pentru că palmaresul, revendicat în continuare de Becali și FC FCSB, rămăsese singurul punct de legătură între clubul latifundiarului și brandul Steaua. În toate intervențiile publice ale lui Becali, dar și în actele oficiale ale FC FCSB, se menționează că această echipă este continuatoarea echipei Steaua și că deține Cupa Campionilor din 1986 și Supercupa Europei din 1987. Argumentul era folosit de simpatizanții lui Becali, care invocau faptul că Armata evita un proces tocmai pentru că știa că va pierde. Acum, verdictul instanței va clarifica, odată pentru totdeauna, disputa care a măcinat și învrăjbit, în ultimii ani, suporterii Stelei și ai FC FCSB.
Dacă pierde procesul, FC FCSB rămâne cu 5 titluri naționale și fără niciun trofeu european
Armata solicită instanței recunoașterea proprietății CSA Steaua asupra a 21 de titluri de campioană a României, 22 de Cupe ale României, 4 Supercupe ale României, a Cupei Campionilor Europeni din 1986, a Supercupei Europei din 1987.
Dacă Talpan obține victoria și în acest nou proces, FC FCSB rămâne cu cinci campionate (2005, 2006, 2013, 2014, 2015), trei Cupe ale României (2011, 2014, 2015) și două Supercupe ale României (2006 și 2013) – adică performanțele obținute din 2004 până acum.
Trebuie menționat, însă, că indiferent care ar fi deznodământul acestei ultime acțiuni, sentința definitivă nu poate veni înaintea anului 2019. Procesele la Tribunalul București durează, de obicei, aproximativ un an. Urmează recursul (este previzibil că partea care va pierde va folosi calea de atac la instanța superioară), care se poate soluționa, cel mai devreme, după alte patru luni (de obicei, la Curtea de Apel astfel de acțiuni durează aproximativ opt luni).
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER