Ion Crăciunescu, șeful CCA, contestă deciziile luate ieri la Adunarea Generală a LPF și speră că acestea nu vor fi aprobate de Comitetul Executiv al FRF.
Ce valoare au, în opinia dumneavoastră, deciziile Ligii? Niciuna, pentru că nu au bază regulamentară. Comisia Centrală a Arbitrilor și LPF sunt două organisme paralele legate de FRF. Nu au tangență.
Propunerile vor fi însă înaintate Comitetului Executiv al FRF… Nici Comitetul Executiv nu are prerogative în privința noastră. Uitațivă în ROAF! Noi suntem un organism autonom, recunoscut ca atare de FRF.
Pot decide cluburile din Liga I înjumătățirea baremurilor? Pot doar să propună. Vedem ce se va întâmpla în Comitetul Executiv. Aș vrea să văd și eu însă argumentele pe care le au în susținerea acestui demers. Dacă vorbim de arbitri străini, baremul pentru o brigadă din afară este în jur de 15.000 de euro.
Și atunci, care e explicația? Vă spun eu care e: au sărit unii care nu mai au acces la Comisia Centrală. Gata! Nu mai sunt prietenii!
„Arbitrii nu sunt organizați”
Este și un curent împotriva dumneavostră personal. Considerați că vor să vă facă să plecați? Probabil că da. Vă dau un exemplu. În 2006, când m-am întors de la Timișoara și am vrut să fiu observator, s-a introdus prima dată noțiunea că persoanele care au copii arbitri nu pot fi observatori. Acum, în 2012, cei din fruntea CCA nu pot să aibă copiii arbitri. S-a schimbat nuanța, nu mai sunt observator, sunt în CCA. Dacă s-ar înjumătăți baremurile, arbitrii nu ar fi mai ușor de corupt? Nu știu, este treaba lor. Treaba mea este să mă bat pentru drepturile lor. Problema este că arbitrii nu sunt organizați, altfel nu ar face ei, cei de la LPF, ce vor. Uite banii, nu sunt banii!
Dacă deciziile vor fi aprobate în Comitetul Executiv, vă dați demisia? Nu vor vota ceva ce este ilegal sau neregulamentar. Este o anomalie ce vrea să facă acum Liga. Singurul lor argument este: „Hai, dom’le, că așa vrem noi!”.
„Dacă m-ar pune să aduc arbitri străini ar însemna să încalc grav statutul FRF. Dacă aș cere arbitri din Austria, ceea ce nu am să fac niciodată, cine va face delegările? Eu sau ei?”, Ion Crăciunescu, președinte CCA.
20 la sută dintre meciurile primelor cinci etape au voie să „strice” arbitrii români
Argăseală și Walter, în Comitetul Executiv
În afara problemelor legate de arbitraj, un alt punct pe ordinea de zi a ședinței pe care cluburile de Liga I au avut-o ieri a fost desemnarea a doi reprezentanți în Comitetul Executiv al FRF.
Așa cum Prosport a anunțat încă de ieri, președintele stelist, Valeriu Argăseală și patronul celor de la Universitatea Cluj, Florian Walter au fost aleși cu unanimitate de voturi în organismul suprem al fotbalului românesc. Cei doi îi vor înlocui pe Cristi Borcea și Marius Stan. Această calitate de membru al Comitetului Executiv a fost pusă recent sub lupa opiniei publice de o declarație făcută de Adrian Porumboiu: „În ultimii ani, cluburile cu reprezentanți în Comitetul Executiv au câștigat titlul”.
„Le mulțumesc președinților că m-au votat că au avut încredere și în felul ăsta ne vom începe munca în Comitetul Executiv”, Valeriu Argăseală, președinte Steaua
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER