„Șeful Miliției era lângă tușier! Craiova începea mereu campionatul cu -6 la adevăr. Se stătea «capră» cu Steaua, Dinamo și Victoria…”
Sorin Cârțu, pe atunci antrenor-jucător la Universitatea Craiova, își aduce aminte că atunci când a preluat echipa, în 1988, a găsit un club obligat să se predea în meciurile cu echipa lui Dumitru Dragomir.
„Timp de 2-3 ani, Craiova a început mereu campionatul cu -6 la adevăr. Se socoteau din start înfrângeri acasă cu Steaua, Dinamo și Victoria. Se stătea «capră»… Asta până în 1988, când am venit eu. Prima condiție pe care i-am pus-o prim-secretarului de partid de atunci a fost asta, să nu mai stăm…”.ț
„O furăciune ordinară”
În primăvara lui 1989, Craiova era deja inamicul public al milițienilor de la Victoria. „Steaua și Dinamo pe bune în primă fază, dar apoi am început să ne revenim. În 1988, în ultima etapă a turului, am făcut 2-2 acasă cu Victoria. Am avut ceva noroc, că am egalat în ultimul minut…”, povestește Cârțu. „Țin minte că a fost o nebunie meciul ăla… Crăciunescu la centru… Apoi, în primăvară, am pierdut la ei cu 2-0”.
Povestea nu s-a încheiat aici. Rebeliunea Craiovei îi scotea din minți pe gradații de la Miliția Capitalei. „În toamna lui 1989 am bătut Victoria la București după un meci incredibil. Ștreng era arbitru la centru iar Marin Bărbulescu (comandantul Miliției Capitalei), șeful lor, stătea lângă tușier… S-a arbitrat într-un singur sens, a fost o furăciune ordinară. Dar am reușit și așa să câștigăm cu 1-0. După meci a ieșit un scandal incredibil”.
Craiova începea mereu campionatul cu -6 la adevăr. Se stătea «capră» cu Steaua, Dinamo și Victoria…
Sorin Cârțu, antrenor la Craiova în 1988-1989
Ziarul „Sportul” n-a suflat un cuvânt în martie 1989 despre incidentele de la meciul Victoria București – Univ. Craiova