Semnează și tu petiția „Jos Mitică! Jos Nașu’!”** „După ce lege vor să mă dea afară?” Dragomir le spune fanilor ce „au voie” să strige pe stadion:

UPDATE Dumitru Dragomir nu înțelege de ce i se cere demisia de la conducerea LPF.

„Pe mine mă acuză un ziar cu care sunt în conflict. Eu nu sunt ales de Parlament, eu sunt președintele unui societăți non-guvernamentale non-profit, nu am contracte cu Statul, cum își permite o societate privată să plec?

Deocamdată, ei vor înlăturarea mea. După care lege? Ca să-l schimbi un om, trebuie să-i găsești o vină concretă. Oamenii au voie să facă pe stadion ce vor, respectând legea. N-au voie să înjure. Au voie să strige „Mitică, demisia!”, dar să strigi „Jos Mitică” e incitare la violență.

Nici pe vremea lui Hitler nu erau lucruri care să incite la exterminare”, a spus Dumitru Dragomir la Fanatik Show.


Conferință de presă comună a fanilor lui Poli Timișoara și ai UTA-ei, după ce amicalul dintre cele două echipe a fost anulat ca urmare a amenințărilor lui Mitică Dragomir. „Le dezafiliem, vedem noi pe ce bază”, sunt vorbele prin care Mitică a anulat un meci din România, iar fanii celor două echipe au luat atitudine.

CITEȘTE AICI TOTUL DESPRE SUBIECT


Represiunea forțelor de ordine împotriva suporterilor care, zilele acestea, îi contestă public pe conducătorii FRF și ai LPF, seamănă izbitor cu măsurile pe care milițienii le luau acum peste două decenii, în regimul comunist, la meciurile Victoriei București. Numitorul comun al acestor întâmplări este Dumitru Dragomir: căpitan de miliție și președinte la Victoria (clubul Miliției) până în 1989, președinte al LPF în 2012.

Incidentele petrecute pe 29 februarie, la România-Uruguay 1-1, și la jocurile primei etape de Liga I din sezonul de primăvară, când jandarmii au bătut spectatori, au confiscat bannere, au împărțit amenzi și interdicții pe motiv că i-au contestat pe șefii FRF și LPF, au un corespondent acum exact 23 de ani.

Descarca de AICI pagina speciala și mergi cu ea pe stadion!

Furia tovarășului căpitan de miliție

Pe 5 martie 1989, în prima etapă a returului din ultimul campionat încheiat sub comunism, galeria Craiovei a umplut stadionul la meciul Victoria-Universitatea (scor final 2-0). Echipa-gazdă, care îl avea în frunte pe căpitanul Dumitru Dragomir, tocmai remizase acasă, 1-1 cu Dinamo Dresda, în turul IV al Cupei UEFA.

A fost un prilej pentru numeroșii studenți olteni care învățau în Capitală și veniseră la meciul Victoria-Craiova să scandeze ireverențios: „Victoria / În turul patru / S-a făcut de tot …”. A fost momentul în care ocupanții tribunei oficiale au înnebunit de furie.

„Ne-au legitimat”

Ziaristul Alin Buzărin, acum senior editor la ProSport, a fost martor ocular. „În tribune, toți țineau cu Craiova. A fost un arbitraj execrabil, motiv pentru care s-a scandat împotriva Victoriei. La final, când am vrut să părăsim stadionul, ne-am trezit că milițienii puseseră niște garduri, nu puteam ieși decât în șir indian”.

Miliția nu tolera afrontul: „Au legitimat toți spectatorii. Eu am avut inspirația să-mi iau la mine doar carnetul de student. Dar pe cei care au arătat buletinul și aveau domiciliul în localități din Oltenia i-au urcat în dube, i-au bătut bine și i-au dus la secție, unde le-au dat amenzi și le-au făcut câte o cruce în păr cu mașina de tuns”. Dragomir fusese răzbunat.

Pe spectatorii cu domiciliul în Oltenia i-au urcat în dube, i-au bătut și i-au dus la secție, unde i-au amendat și, la final, le-au făcut cu mașina de tuns câte o cruce în păr
Alin Buzărin, ziarist, martor ocular la represiunea Miliției după Victoria-Craiova, în martie 1989

Publicat: 07 03. 2012, 18:34
Actualizat: 07 03. 2012, 18:52