Steaua va întâlni joi, în preliminariile Europa League, formația Spartak Trnava. Considerați a fi un adversar facil pentru roș-albaștri, slovacii nici nu fac eforturi pentru a ascunde faptul că echipa lor provine dintr-un campionat mult sub cel al României, care are nevoie de o reformă pentru a putea spera că va obține rezultate pe plan european în viitorul apropiat.
Spartak Trnava este reprezentanta unei întreceri din care în ultimii ani s-a remarcat doar MSK Zilina, participantă în sezonul 2010-2011 al Ligii Campionilor, competiție în care s-a făcut de râs într-o grupă cu Marseille, Chelsea și Spartak Moscova.
În prezent, fotbalul slovac simte nevoia unei reveniri, iar presa de profil din această țară se chinuie să dea un impuls revoluției, lăsând în plan secund meciul pe care Trnava îl va disputa împotriva Stelei. Soluția cel mai des întâlnită este aceea a reducerii numărului de echipe din primele două ligi de la 12 la numai 8. Astfel, forța economică distribuită la toate aceste echipe ar urma să se concentreze în dreptul unora care s-ar constitui drept grupări reprezentative pentru zona din care provin. Se estimează nu doar o creștere a calității fotbalului, ci și una la nivel de infrastructură și asistență pe stadioane, într-un campionat unde media este situată între 3 și 5.000 de spectatori.
Modelul este deja implementat în Austria sau Cehia și se estimează că ar ridica nivelul fotbalului slovac în numai câțiva ani, cu atât mai mult cu cât și promovarea se va face mai dificil, învingătoarea ligii secunde urmând a disputa un baraj cu ultima echipă din Super Liga slovacă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER