Soluția propusă de Mihai Rotaru după ce Gaz Metan a ajuns pe minus în clasament: „Așa, se pot evita astfel de situații”
Gaz Metan a suferit o nouă depunctare, iar Mihai Rotaru a propus o soluție care ar evita, pe viitor, astfel de situații.
Gaz Metan a fost din nou depunctată din cauza restanțelor financiare față de foștii angajați și jucători, astfel că a ajuns la -1 în clasament. Medieșenii nu sunt siguri că vor reuși să ducă acest sezon la bun sfârșit, iar o retragere înainte de finalul play-out-ului ar afecta și celelalte formații din Liga 1.
Patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, spune că astfel de situații trebuie evitate pe viitor și propune crearea unui fond de salarii garantat de cluburi.
Soluția propusă de Mihai Rotaru după ce Gaz Metan a ajuns pe minus în clasament
Gaz Metan a primit o nouă depunctare, iar Mihai Rotaru spune că trebuie luate măsuri pentru ca astfel de situații să nu mai apară în viitor.
Patronul Universității Craiova propune crearea unui fond de salarii garantat și le sfătuiește pe celelalte grupări din Liga 1 să acorde mai multă atenție jucătorilor din propria academie, cărora nu trebuie să le plătească salarii mari.
„Nu e bine, tocmai de asta ne interesează Gaz Metan, pentru că noi avem un brand, Liga 1, din care face parte și Gaz Metan și automat ne afectează pe toți. Trebuie să ne luptăm să găsim pârghii ca să creștem competiția să nu se mai ajungă la asemenea situații. Se poate face.
Noi nu suntem poate pregătiți să garantăm șase sau opt milioane de euro, dar două milioane se pot garanta sigur. În acel moment, nivelul salarial crește. Nu ne mai uităm după jucători cu salarii de 10-15-20.000 de euro, ci după jucători care se pot încadra într-un buget salarial de două milioane. Ca să te încadrezi în acest plafon, poți să găsești jucători mai ieftin sau poți să crești jucători.
Academia trebuie să fie componenta principală a unui brand. Când lucrurile sunt bine făcute, asta reprezintă o componentă în buget. E clar că noi nu suntem cumpărători neți de jucători, ci suntem cei de la care să transfere jucători. Pentru că, din păcate sau din fericire, economia capitalistă asta presupune, sunt unii care dețin banii și alții care lucrează pentru cei care dețin banii.
Nu este suficient să vrei, dar sunt cele două mari probleme, infrastructura și forța de muncă calificată. Și de aici derivă toate inconvenientele”, a declarat Mihai Rotaru pentru Digi Sport.