Preşedintele Universităţii Craiova, Sorin Cârţu, spune că nu a fost surprins de oferta lansată de Gigi Becali pentru Vali Mihăilă, de 5 milioane de euro, chiar înaintea meciului direct, programat duminică, oficialul oltenilor fiind obişnuit cu astfel de practici ale finanţatorului FCSB.
„Este un procedeu al lui Gigi pe care-l face mai tot timpul şi nu ne-a mirat. Din contră, îl tot aşteptam. S-a mai anunţat că Mihăilă nu este de vânzare. Suma aia pe care a vehiculat-o el este sub cât ar merita jucătorul. Din punctul meu de vedere, nu îi creează o stare din asta de confort lui Mihăilă, pentru că îl subapreciază. Nu înaintez nicio sumă, pentru că nu se gândeşte nimeni la vânzarea lui Mihăilă“ a spus Cârţu.
Preşedintele Universităţii Craiova, Sorin Cârţu, speră ca duminică să ia sfârşit perioada fără victorie a alb-albaştrilor pe terenul FCSB/Steaua, care durează de 30 de ani. „Meciul cu FCSB-ul ştii cum e… Pe lângă trecutul Stelei, toate meciurile trebuie să fie cu o încărcătură deosebită. Ai o altă stare de spirit întotdeauna atunci când joci cu FCSB sau măcar trebuie să o ai. Eu tot aştept să câştigăm. Mereu când e meciul ăsta cu FCSB în deplasare aştept să ne impunem. Tot aştept să mă detroneze cineva. Nu ăsta vreun trofeu, când am bătut noi cu 2-1, dar a trecut cam mult timp. E adevărat însă şi ce spune Piţi, că atunci era Steaua, acum e FCSB…”
Pe 29 noiembrie 1989, cu mai puţin de o lună înainte de Revoluţie, Ştiinţa, antrenată de Sorin Cârţu, reuşea un succes cu 2-1 în faţa Stelei, acela având să fie şi ultimul. În urmă cu 3 decenii, Gabi Balint deschidea scorul şi apoi rata un penalty, iar Fane Stoica şi Dănuţ Bica punctau pentru victoria istorică a oltenilor.
„Când am venit antrenor la Universitatea, am solicitat prim-secretarului pe Dolj, Ion Traian Ştefănescu, să nu fiu frate cu Dinamo şi Steaua, fiindcă Ştiinţa începuse să joace pe prietenie cu aceste echipe”, spune Sorin Cârţu.
Echipa folosită de el în acel meci îl conţinea şi pe Gică Popescu, revenit acasă după perioada petrecută în Ghencea: Crişan – Mănăilă, Săndoi, Gh. Popescu, Zanfir, Ad. Popescu – Ciurea (90 Neagoe), Olaru, Bica, Badea – Şt. Stoica (86 Pigulea).
De partea cealaltă, Anghel Iordănescu avea în echipă doi componenţi ai Craiovei Maxima: Lung şi Ungureanu, formula utilizată atunci fiind. Lung – D. Petrescu, Iovan, Bumbescu (80 Grigoraş), Ungureanu – Musznai, I. Dumitrescu, Rotariu – Negrău, Balint, Hagi.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER