„Steaua e Steaua” și fără nume, culori și emblemă? Keșeru: „Ne concentrăm pe obiective, nu simțim amploarea evenimentului”
- Devenită laitmotiv în fotbalul românesc al ultimilor ani, expresia „Steaua e Steaua” capătă noi conotații după decizia ÎCCJ prin care Gigi Becali a pierdut marca „Steaua”, după un proces intentat de MApN. Totuși, fotbaliștii campioanei se declară convinși că preformanțele echipei nu vor avea de suferit, indiferent de modul în care se va prezenta la meciurle oficiale de acum înainte.
- Pentru a respecta decizia justiției, oficialii campioanei au hotărât ca la ultimele meciuri din 2014 să folosească echipamentul de deplasare, care nu conține culorile de bază ale echipei (roșu și albastru) și să acopere emblema cu leucoplast
Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care marca Steaua București înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali a fost anulată o pune pe campioană în situația de a evolua în ultimele meciuri oficiale din 2014 cu emblema clubului acoperită și în tricourile galbene, folosite în mod normal în deplasare.
Trupa lui Gâlcă va întâlni CSMS Iași, duminică, de la 18:00, iar jucătorii campioanei spun că nu se simt afectați de situația în care vor fi puși. Golgheterul Claudiu Keșeru a declarat că oficialii echipei au încercat să îi țină pe fotbaliști departe de scandalul „identității clubului”
„Noi, în interior, nu simțim amploarea acestui eveniment și conducerea are grijă ca noi să nu fim afectați, să ne concentrăm pe obiective”, a declarat vârful campioanei, conform Digi Sport.
De aceeași părere este și fundașul Lukasz Szukala, convins că problema emblemei și a culorilor nu poate afecta performanța jucătorilor din teren: „Nu e problema mea, suntem fotbaliști, trebuie să ne facem treaba pe teren, pentru că sunt alții care se ocupă de aceste lucruri„
În 2009, în Turcia și-au acoperit sponsorul
Nu e prima dată când echipa de fotbal a Stelei s-a văzut nevoită să-și acopere o siglă de pe tricou. În 2009, roș-albaștrii au jucat în deplasare cu Fenerbahce cu numele sponsorului acoperit pe tricouri. Atunci, Steaua avea pe echipament numele unei case de pariuri, iar cum în Turcia sunt interzise jocurile de noroc, românii au trebuit să se conformeze legislației din această țară.