Steaua, fără strălucire și în victoria cu ȚSKA. Analiza post cu post a campionilor. Cine a impresionat, cine a rămas corigent

Steaua a câștigat în această seară al doilea amical al iernii. Fără a impresiona, roș-albaștrii s-au impus, scor 1-0, împotriva „fraților” de la ȚSKA Sofia. Unicul gol al meciului a fost marcat de Adi Popa (45+2). În ciuda victoriei, impresia generală e că trupa lui Gâlcă mai are de parcurs un drum lung până să ajungă la forma din tur.

ProSport a urmărit meciul Stelei și a făcut mai jos o analiză om cu om a fotbaliștilor campioanei. Marele câștig al lui Gâlcă a fost Alin Toșca, fotbalist care a evoluat impresionant. Rămâne de văzut dacă poate păstra același ritm și în meciurile oficiale.

Cojocaru (7,5) – Excelent în intervenții, dar și pe centrări. Fără îndoială va fi un mare portar, iar așteptata plecare a lui Arlauskis din vară nu ar trebui să fie simțită de campioană. Cojocaru are toate datele să evolueze la cel mai înalt nivel, iar specialiștii care îl văd în viitor la un mare club din Europa nu se înșală, judecând după prestația de astăzi.


Mult mai util în atac, Papp îl poate face uitat pe Szukala doar pe fază ofensivă

Papp (5,5) – Nu s-a remarcat în defensivă decât prin faulturile inutile și prin faptul că le-a oferit adversarilor pe tavă un gol: spre finalul primei reprize, a fost singurul care nu a făcut corect pasul la ofsaid, oferindu-i lui Tony Silva prilejul de a rămâne în poziție de 1 la 1 cu Cojocaru. A compensat în schimb la fazele fixe, spre finalul meciului reluând excelent la un corner.

Luchin (5,5) – Discret în joc. Fără greșeli majore, a jucat extrem de simplu, apăsat probabil de lipsa meciurilor din tur. A evoluat la siguranță, convins că o greșeală majoră i-ar compromite orice șansă de a mai prinde „11”-le Stelei.

Varela (6) – Foarte activ, pe toată durata meciului. Deși a și greșit uneori, per total evoluția lui a fost bună, stopând de câteva ori adversarii din poziții favorabile. A urcat periculos și în atac, la fazele fixe, dar nu a reușit să trimită pe spațiul porții.

Toșca (8) – Cel mai bun stelist de pe teren. Total neașteptat, fundașul stânga crescut de formația din Ghencea a jucat fără greșeală, anihilându-l complet pe Tony Silva, probabil cel mai periculos jucător al bulgarilor. O viteză excelentă și un simț de anticipație senzațională pentru apărătorul campioanei. Steaua pare blindată pe postul de fundaș stânga, în condițiile în care îi mai au în lot pe Guilherme, Latovlevici și Filip.

Prepeliță (5) – Extrem de șters. Steaua resimte absența unui jucător de creație la mijlocul terenului. În condițiile în care Breeveld a închis excelent culoarele spre poarta lui Cojocaru, așteptam de la „Prepe” mai mult pe faza ofensivă. Nu a reușit însă să își pună în valoare coechipierii, pierzând destule baloane. Mai mult, a faultat de câteva ori în poziții periculoase, ȚSKA beneficiind de ocazii importante la acele faze.

Breeveld (7) – Disponibilitate de efort mare, se vede că vrea să convingă că merită un loc de titular din retur. Excelent pe fază defensivă, exact în intervenții. A dublat de multe ori fundașii centrali, recuperând multe baloane. A încercat să verticalizeze de câteva ori, fără succes.

Popa (7) – Vi-l amintiți pe Nicoliță? Exact așa a jucat „Motoreta” Stelei astăzi. A arat banda dreaptă, de multe ori fără rezultate notabile. Din fericire, s-a „scos” la finalul primei părți, când a tras perfect, în diagonală, la pasa superbă a lui Rusescu. În repriza secundă a făcut schimb uneori de poziții cu Alex Chipciu, de unde a mai avut o ocazie uriașă de a marca. Din păcate, a trimis în bară.

Rusescu (6) – A jucat cu frică și a fost mult mai prezent în defenisă, unde a reușit să recupereze câteva baloane utile. Fără vână și fără viteză, a avut o singură ocazie de a marca. Din păcate pentru roș-albaștri, șutul său a fost deviat, dar și-a luat revanșa în finalul primei reprize, când a dat un assist perfect pentru Adi Popa. Prea puțin, totuși, pentru un fotbalist ca Rusescu.

Chipciu (5,5) – S-a zbătut mult, fiind unul dintre cei mai activi jucători. Totuși, jocul său a fost în general fără orizont, dar e de saltutat faptul că el nu a fost la fel de plafonat ca majoritatea coechipierilor. Probabil că nici faptul că a fost obligat să joace în flancul stâng nu i-a convenit pe deplin.


În toamnă formau o „echipă” redutabilă, azi Keșeru și Chipciu nu au impresionat

Keșeru (3) – O fantomă. Vârful Stelei a fost doar o umbră a jucătorului din tur. E adevărat, nu a beneficiat de multe baloane utile, însă nici nu a părut că este în apele lui. S-a izolat în atac, fără a încerca să coboare și să își procure baloane.

Au mai jucat

Râpă (6) – A urcat mult în atac, dublându-l pe Adi Popa. Nu a făcut rabat de la efort, dar nu pare a avea în acest moment calitatea pentru a fi titular în echipa lui Gâlcă.

Bourceanu (6) – A încercat să lumineze jocul Stelei, asumându-și rolul de lider. A verticalizat des, dar roș-albaștrii s-au apropiat rar de poarta bulgarilor.

Tănase (4) – Izolat complet în banda stângă. A încercat să orchestreze 2-3 acțiuni de atac, dar a fost „citit” repede de adversari, care l-au deposedat cu ușurință.


Văzut de mulți înlocuitorul lui Sânmărtean, Stanciu e încă prea crud

Stanciu (4) – A pedalat în gol. Extrem de tehnic, a încercat să ia câteva acțiuni pe cont propriu, fără succes.

Vâlceanu (-) – A jucat prea puțin pentru a se remarca.

Țucudean (5) – La fel de discret ca și Claudiu Keșeru, în locul căruia a intrat. Măcar fostul jucător al lui Dinamo are alibiul că nu este pus 100% la punct cu pregătirea fizică.

  • În următoarea perioadă, Steaua mai are perfectate alte două amicale: cu Sparta Praga (Cehia) și Olympic FC (Australia).

 

Publicat: 03 02. 2015, 19:20
Actualizat: 03 02. 2015, 19:52