Așa cum a obișnuit încă de la venirea sa la Steaua în vara lui 2012, Laurențiu Reghecampf a inclus în lotul pentru cantonamentul de iarnă din sudul Spaniei mai mulți puști de viitor. Dacă în ianuarie 2013 i-a încercat pe Valentin Cojocaru, Iulian Roșu și pe Cristian Pușcaș, de data aceasta Reghe a mizat pe patru nume. Alexandru Aldea, Răzvan Grădinaru și Alexandru Târnovan, vedete ale Stelei Under 19 în Europa Youth League și Robert Vâlceanu, fotbalist de 16 ani, cel mai bun produs al grupei de sub 17 ani de la Steaua. ProSport va prezintă detaliile evoluției celor patru speranțe ale Stelei.
Alexandru Aldea
Căpitanul echipei Under 19 pare construit fotbalistic după modelul lui Alexandru Bourceanu. Un foarte bun recuperator, bun pasator în adâncime și un excelent mobilizator, Aldea a reușit de multe ori prin atitudine să domine mijlocul terenului în partidele europene. A fost remarcat de antrenorul lui Basel Under 19 la partida din Elveția, câștigată de Steaua cu 3-1. „Căpitanul lor e un fotbalist de viitor și m-a impresionat felul în care a reușit să își motiveze colegii imediat după ce noi am deschis scorul”, a spus Hans Thuring la finalul partidei. Fotbalist cu personalitate, Aldea este unul dintre cei care au făcut posibilă colaborarea în timp record între colegii săi de la Steaua și fotbaliștii aduși de la Academia lui Gică Hagi pentru meciurile din Youth League.
Robert Vâlceanu
Surpriza cantonamentului este cooptarea în lot a puștiului Robert Vâlceanu, cel care a făcut pasul la echipa mare a Stelei direct de la echipa Under 17. Mijlocaș ofensiv, puștiul care nu a împlinit încă 17 ani a primit o caracterizare inedită chiar din partea lui Laurențiu Reghecampf. „Avem încă patru jucători tineri pe care i-am luat din lotul echipei noastre de juniori, Aldea, Grădinaru plus Târnovan care a fost cumpărat de la Viitorul și un copil de la U17 (n.r. – Robert Vâlceanu), nici nu știu cum să-i spun, un copil care este ca o bombă atomică, dar sperăm să facă față la nivelul echipei noastre”, a spus tehnicianul. Venit la grupele de juniori de la Steaua la nici 7 ani, Vâlceanu își mărturisea în ProSport visul de a ajunge la prima echipă încă de când avea 13 ani. „Acum sunt mic, dar într-o zi o să apuc să joc pentru echipa mare a Stelei. Idolul meu este Bogdan Stancu”, a spus puștiul.
Răzvan Grădinaru
„Micul Lăcătuș”, extremă stânga cu o excelentă disponibilitate la efort, Grădinaru este golgheterul echipei în Youth League cu trei goluri. Fotbalistul descoperit și luat în cantonamentul echipei mari de către Ilie Stan în 2011 a adus singur patru puncte pentru Steaua Under 19. Mai întâi două goluri și o pasă de gol în 3-1 cu Basel, apoi la Mogoșoaia, marcator al singurului gol în 1-1 cu Schalke. Grădinaru impresionează prin dribling și prin centrările exacte, din acest motiv fiind promovat la echipa mare de către Reghecampf, acolo unde a prins 36 de minute în meciul de Cupă cu Avântul Bârsana. Adrian Bumbescu, om care l-a văzut pe Grădinaru la juniori, spune că „e un fotbalist extrem de bun, are calități care îl recomandă pentru echipa mare. Mai trebuie lucrat un pic la psihic, este mai copilăros, mai zburdalnic”.
Alexandru Târnovan
Cumpărat în această iarnă de la Academia lui Gică Hagi după ce a fost în primă fază împrumutat, Târnovan poate fi folosit și mijlocaș dreapta, însă are veleități de atacant. Înalt și puternic, se aseamănă în joc, potrivit antrenorilor săi, cu Edin Dzeko, atacantul lui Manchester City. După ce a apucat să joace două meciuri pentru Viitorul în acest sezon de Liga I, Târnovan a venit la Steaua Under 19 și a reușit să marcheze un gol în egalul, 1-1, cu Basel. Evoluțiile sale l-au impresionat pe Reghecampf, cel care l-a luat în lotul cu care Steaua a făcut deplasarea recent la Tg. Jiu, pentru meciul cu Pandurii. „Târnovan a primit încredere după evoluțiile de la Under 19, el se antrenează de ceva vreme și cu echipa mare”, a spus antrenorul Stelei despre fotbalistul de 18 ani.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER