Steaua plătește un milion de euro pe an pentru chiria stadioanelor. Încasările din acest sezon ar acoperi construcția unei arene precum Cluj Arena
Material publicat în săptămânalul ProSport, distribuit în fiecare marți, împreună cu Ziarul Financiar
- Campioana României plătește scump faptul că nu are un stadion propriu. Cele 26 de partide de pe teren propriu disputate în acest sezon scot din conturile Stelei o sumă echivalentă cu bugetul total pe jumătate de sezon al unui club precum FC Botoșani
Steaua a reușit în acest sezon să atragă încasări record pentru fotbalul românesc. Aproximativ 36 de milioane de euro vor întra în conturile clubului până la finalul lunii iunie, majoritatea provenind din premierea făcută de UEFA pentru participarea în Liga Campionilor. Chiar și în aceste condiții, cheltuielile clubului campion nu sunt optimizate, iar lipsa unui stadion propriu obligă Steaua la plata unor sume importante pentru chiria stadioanelor pe care evoluează. Cele 26 de partide pe care Steaua le va juca pe teren propriu până la finalul sezonului costă clubul aproximativ 730.000 de euro, banii achitați drept chirie pentru proprietarii arenelor. Cu tot cu cheltuielile de organizare, suma se ridică la aproximativ un milion de euro pe sezon.
Încasările Stelei din acest sezon ar acoperi construcția unu stadion precum Cluj Arena
Asemenea calculelor făcute de companiile aeriene, Steaua are nevoie de un grad de ocupare a stadioanelor de peste 70% pentru a putea ieși în profit după o partidă. Totul pentru că oficialii clubului au cheltuieli foarte mari cu chiria stadioanelor Steaua și Național Arena, cele pe care își joacă partidele considerate a fi acasă. 35.000 de euro pe meci sunt virați către Primăria București drept chirie pentru Național Arena și 24.400 de euro pe meci merg către Armată pentru dreptul de a juca partide pe Stadionul Steaua, cheltuială record pentru fotbalul românesc. La aceste sume se adaugă costurile de organizare pentru fiecare partidă, astfel că cele 26 de partide din acest sezon scot din conturi circa un milion de euro, jumătate din bugetul total pe care îl are un club din Liga I precum FC Botoșani.
Exemplele recente din România arată ca Steaua ar putea amortiza relativ ușor cheltuielile de construcție a unei arene proprii doar din banii pe care acum îi plătește pe chirie. Petrolul Ploiești își joacă partidele de acasă pe noul stadion „Ilie Oană”, finalizat în 2011, care a costat 17,5 milioane de euro. Mai aproape de nevoile Stelei poate fi exemplul Cluj Arena, stadion cu o capacitate de 30.000 de locuri a cărui construcție a costat 36 de milioane de euro. Adică exact suma totală a încasărilor Stelei din acest sezon, din fondurile UEFA, din vânzările de bilete și din transferurile de jucători.