Strategia lui Becali, capcană pentru tinerii fotbaliști!** Cum se poate repeta „episodul Maxim” cu Stanciu și de ce se așteaptă la mai multe refuzuri în vară
Finanțatorul stelist vrea să cumpere tot ce are mai valoros fotbalul românesc, jucători cu vârsta de până la 24 de ani. Însă mulți dintre ei refuză, pentru că nu vor să îmbătrânească în Ghencea. Steaua s-a înțeles cu Vaslui pentru Stanciu.
După ce Maxim i-a refuzat categoric oferta, finanțatorul Stelei este aproape de a primi același răspuns și de la Nicușor Stanciu.
Dorința lui Becali este de a transfera doar fotbaliști tineri din România, singura excepție fiind Daniel Chima de la Molde, slăbiciunea lui Reghecampf.
Într-o perioadă prosperă din punct de vedere financiar pentru Steaua, finanțatorul Gigi Becali a stabilit o strategie de transferuri bazată pe economii și investiții în viitor. Vremurile în care în Ghencea erau aruncate sume importante pe fotbaliști cu CV mai mult sau mai puțin dubios par a fi apus. Astfel, finanțatorul i-a expus lui Reghecampf o nouă abordare în ceea ce privește perioada de mercato din această vară. Steaua își va concentra eforturile pentru transÂferurile fotbaliștilor români, de maximum 23-24 de ani, care să vină pe salarii mici și să semneze contracte pe cinci ani. Totul acoperit în spatele etichetei „investiție în viitor”. Aducerea lui Gabi Iancu, în această iarnă, a fost începutul acestui nou proiect. Totuși, se pare că entuziasmul lui Becali nu este împărtășit și de „țintele” sale.
Maxim l-a refuzat, Nicușor Stanciu va face la fel?
Alexandru Maxim a fost primul care a refuzat noile condiții. Ademenit cu un salariu de 8.000 de euro lunar, fostul jucător al Pandurilor a refuzat condițiile Stelei. „Maxim a avut noroc cu Marinescu, impresarul lui. Dacă omul ăla nu avea oferta de la VfB Stuttgart în buzunar, băiatul pusese botul la vrăjeala lui Gigi Becali”, a mărturisit un apropiat al mijlocașului. Altă variantă pentru Steaua, Nicușor Stanciu de la Vaslui, este la rându-i foarte decis să nu accepte condițiile liderului. Asta deși Becali și Porumboiu s-au înțeles pentru acest transfer (n.r. – 800.000 de euro pentru Vaslui). Motivul? Durata contractului și salariul mic de început.
Tănase și Tătărușanu, „sperietori” de talente
Se pare că principalul motiv pentru care puștii talentați ai României refuză transferul la Steaua ține de faptul că sunt puși să semneze înțelegeri pe cinci ani. Totul în condițiile în care au drept exemple fotbaliști precum Tănase și Tătărușanu, unii dintre cei mai vechi din lotul Stelei, care nu au reușit să prindă un transfer până acum. Ba mai mult, primul pare să fi ratat orice tren, asta după ce evoluțiile slabe l-au băgat în gura patronului. Nici salariul pe care Becali este pregătit să îl ofere nu este unul tocmai tentant. Sursele ProSport au indicat faptul că finanțatorul este decis să facă oferte de maximum 7000 de euro lunar, sumă ce ar fi majorată la capătul fiecărui sezon cu doar 1000 de euro!
Străinii nu sunt buni pentru că se plâng la FIFA și UEFA
În acest moment, în afară de cei menționați anterior, pe lista Stelei se mai află Daniel Chima de la Molde (cerut în mod special de Reghecampf), Constantin Budescu de la Astra și Alexandru Crețu de la CSMS Iași. Niciunul nu pare dispus să accepte datele noii oferte gândite de Becali. Schimbarea bruscă de strategie și îndreptarea atenției către fotbaliștii români are și un alt punct de plecare. Gigi Becali a analizat trecutul recent și a tras concluzia că românii îi fac viața mai ușoară atunci când vine vorba de „punctualitatea” cu care se face plata salariilor. Mai exact, finanțatorului îi este frică de lejeritatea cu care străinii se adresează FIFA sau UEFA atunci când vine vorba de întârzierile la plată sau, mai grav, de sumele restante în momentul rezilierii contractelor. Se pare că din acest punct de vedere, românii nu prea au curaj.
180.000 de euro este salariul anual maxim oferit în acest moment la Steaua, bani de care beneficiază doar doi fotbaliști: Tănase și Tătărușanu
120.000 de euro pe an este plafonul salarial maxim impus de Becali, sumă ce va fi majorată până la 150.000 de euro în cazul calificării în grupele Ligii Campionilor