Suporterii lui FCSB au afișat și ei un mesaj de ziua Stelei, la Arena Națională: „Nimeni n-o să șteargă asta din memoria noastră!” | FOTO

Galeria stelista cu steaguri in peluza nord.
Vezi galeria foto - 4 poze

Suporterii lui FCSB au afișat astăzi, în ziua în care Steaua împlinește 73 de ani de la înființare, un mesaj de susținere.

Interesant este că locul în care au ținut să afișeze bannerul este Arena Națională, stadionul pe care evoluează de obicei formația finanțată de Gigi Becali.

Suporterii lui FCSB au afișat un banner de ziua Stelei

Fanii care au rămas alături de FCSB în lupta parcă fără sfârșit cu CSA Steaua, echipa care se pregătește să promoveze în Liga 3, au sărbătorit și ei ziua de 7 iunie, afișând un mesaj prin care arată că se identifică cu numele de Steaua în continuare.

„7 iunie, zi de sărbătoare roș-albastră / Nu lăsăm pe nimeni să o șteargă din memoria noastră”, a fost mesajul fanilor FCSB.

Mesajul suporterilor FCSB la Arena Națională / 7 iunie 2020

FCSB a publicat un comunicat controversat pe Facebook de ziua Stelei

FCSB a emis astăzi un comunicat prin care arată în mod clar că se identifică cu numele de Steaua, pe care nu îl mai poate folosi legal, după ce a pierdut procesul intentat de Clubul Sportiv al Armatei Steaua București.

Pe cât de lung și stufos, mesajul publicat a stârnit multe comentarii acide în mediul online, consumându-se astfel un nou episod al conflictului tot mai aprins.

„FCSB aniversează astăzi, 7 iunie, 73 de ani de la înfiinţarea celui mai mare club din istoria fotbalului românesc. În 1947, printr-un ordin al Ministrului Armatei Regale, Generalul Mihail Lascăr, lua naştere ASA Bucureşti, iar primul meci din istorie al echipei a avut loc pe data de 24 august 1947.

De-a lungul timpului, echipa a avut cinci denumiri: ASA Bucureşti (Asociaţia Sportivă a Armatei), în perioada 1947-1948, CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei) între 1948 şi 1949, CCA Bucureşti (Casa Centrală a Armatei) între 1950 si 1961, iar denumirea Steaua Bucureşti a fost adoptată în 1961. Odată cu deciziile ÎCCJ, clubul nostru a fost obligat să îşi schimbe denumirea în Fotbal Club FCSB.

Clubul de fotbal a devenit privat în totalitate la începutul anilor 2000, fiind preluat de la Clubul Sportiv al Armatei, în conformitate cu prevederile FIFA şi UEFA şi a continuat tradiţia glorioasă la nivel profesionist şi în noul mileniu!

De-a lungul istoriei, echipa noastră a cucerit 26 de titluri de campioană, 22 de Cupe ale României, 2 Cupe ale Ligii şi 6 Super Cupe ale României, toate acestea reprezentând recorduri ale fotbalului autohton.

În ceea ce priveşte palmaresul european, FCSB este singura echipă românească ce se poate lăuda cu deţinerea unor trofee continentale, Cupa Campionilor Europeni (1986) şi Supercupa Europei (1987). De asemenea, pe plan european, ros-albaştrii au mai jucat o finală a Cupei Campionilor Europeni, în 1989, finala Cupei Intercontinentale în 1986, o semifinală a Cupei Campionilor Europeni, în 1988 şi o semifinală a Cupei UEFA, în 2006. […] FCSB le mulţumeste, pe această cale, tuturor fotbaliştilor şi antrenorilor de clasă care au adus glorie naţională şi internaţională clubului nostru în cei 73 de ani de existenţă!, se arată în postarea de pagina oficială a FCSB.

Publicat: 07 06. 2020, 20:05