Lupu este principalul fundaș stânga al Stelei, conform lui Becali, deși pe Latovlevici și Pârvulescu s-a plătit un milion de euro Din 2006, anul semifinalei de Cupă UEFA cu Middlesbrough, Steaua a investit 40 de milioane de euro în transferuri. Rezultatul? Doar o Cupă a României (2011)
Patronul Stelei pare că și-a schimbat strategia din ultimii ani și nu mai plătește sume exorbitante pentru fotbaliști. Lui Hagi i-a făcut toate poftele, lui Pițurcă i-a adus ce fotbaliști avea nevoie, același lucru întâmplându-se și cu Levi, Ilie Stan sau Lăcătuș. Soluția s-a dovedit a fi pierzătoare, iar planul s-a schimbat în această vară.
Din 2006, clubul roș-albastru a cheltuit nu mai puțin de 40 de milioane de euro pe transferuri, iar titlul tot nu a fost câștigat. În plus, dacă sezoanele trecute Steaua aducea într-o pauză de vară aproximativ 15 jucători, de această dată, au venit doar șase jucători noi, scheletul fiind format anul trecut. Noutățile vin în schimb de la echipa de juniori. Becali a început să vadă altfel fotbalul și investește, forțat și de lipsa de lichidități, în tinerii din propria curte, cu care speră să dea lovitura în viitor. „Pe Lupu (21 de ani) o să iau cinci milioane de euro. Eu nu cred în Latovlevici, eu cred în Lupu, va fi jucător de echipă națională”, a surprins recent finanțatorul roș-albaștrilor.
Năstăsie îl concurează serios pe Chipciu Fundașul stânga nu este singurul care a impresionat în perioada de pregătire. Al doilea este tot un jucător crescut în curtea Stelei, pe numele său Ionuț Năstăsie (20 de ani). Prezent constant în loturile naționale și ales în cea mai bună echipă a Euro 2011 U19, acesta a fost lăudat și de Reghecampf după primele două meciuri de pregătire. Două pase de gol, acțiuni personale pe banda dreaptă și acest lucru l-a transformat pe tânărul jucător într-un concurent destul de important pentru Chipciu.
Spre deosebire de progresul tinerilor, fotbalistul venit de la Brașov pierde pe zi ce trece din încrederea șefilor din Ghencea. Declinul său este pus și pe seama comportamentului său, care a iritat de mai multe ori în timpul cantonamentului. Exemplul următor este unul concret și extrem de dureros. În primul stagiu de pregătire, mijlocașul dreapta a încercat o glumă și a șutat cu mingea înspre maseurul Lilian Ciontu, cel despre care se știe că este surdo-mut.
Dacă pe teren nimerește rar poarta, Chipciu l-a nimerit pe maseur fix în piept, fapt care a stârnit râsetele colegilor și gesturile disperate ale celui lovit. Gluma a continuat. „Ce vrei să zici?! Zi odată!!!”, s-a amuzat Chipciu pe seama celui care nu se poate face deloc auzit. Totul s-a petrecut sub privirile reprezentanților presei și ale antrenorilor. Nimeni din staff nu a luat atitudine! Și atunci, vine automat întrebarea: de ce s-au mai plătit 1,2 milioane de euro pe un jucător ca Alex Chipciu, atât timp cât Steaua îl avea în curte pe Năstăsie?
Bergodi era „Pro-tineri” La Steaua nu este prima oară când se încearcă o întinerire a lotului cu jucători crescuți în Ghencea. Cel care a dorit să pornească la drum cu un lot cu sânge proaspăt a fost Cristiano Bergodi. În echipa italianului îi puteai regăsi printre titulari pe Andrei Ionescu, Mihai Onicaș, Ducu Ninu sau Răzvan Ochiroșii. Jocul plăcea, dar Bergodi dorea mai mult timp pentru ca echipa să prindă contur. Totuși, proiectul s-a oprit brusc din dorința lui Becali, care nu a dorit să mai lucreze cu tehnicianul din peninsulă dintr-un singur motiv: nu respecta întocmai cerințele venite din lojă. E adevărat că nici respectivii jucători nu au confirmat ulterior, dar la fel de adevărat e că dacă nu există preocupare pentru un junior talentat, riscul de a-l pierde e foarte mare.
Gigi dădea milioane pe „Eltoni”, nimic pentru Academie Dacă șefii roș-albaștrilor sunt mulțumiți de jucătorii veniți de la juniori, veștile nu sunt deloc bune privind viitorul. Steaua a renunțat la proiectul unde tinerii fotbaliști ai roș-albaștrilor puteau să se dezvolte. Au închis Academia, au renunțat la mai multe grupe de juniori și coordonatorul proiectului, Bebe Alexe, împreună cu mai mulți tineri fotbaliști au plecat la Dinamo.
În acest moment, Steaua are numărul minim de grupe de juniori pentru a-și primi licența de club profesionist, iar copiii se antrenează pe zgura aspră de la liceul Mircea Eliade. În ciuda sumei uriașe pe care a scos-o din buzunar pentru a cumpăra fotbaliști, aproximativ 40 de milioane de euro în ultimii șase ani, Becali nu a vrut să plătească un milion de euro pe an pentru a întreține Academia.
Ogăraru, ultimul produs propriu Situația jalnică a juniorilor de la Steaua nu mai e de mult o știre. Dacă rivala Dinamo a reușit să scoată sume uriașe pe transferurile lui Ciprian Marica, Ștefan Radu, Marius Niculae sau Ropotan, roș-albaștrii nu se pot mândri cu așa ceva. Ultimul produs al Stelei care a plecat pe o sumă considerabilă este George Ogăraru, pentru care Ajax a plătit trei milioane de euro în urmă cu șase ani!
Pe Lupu (n.r. – 21 de ani) o să iau cinci milioane de euro. Eu nu cred în Latovlevici, eu cred în Lupu, va fi jucător de echipă națională Gigi Becali, patron Steaua
1.2 milioane de euro a plătit Becali pentru transferul lui Alexandru Chipciu, în timp ce Năstăsie este cotat la 200.000 de euro
1 milion de euro au costat împreună Latovlevici și Pârvulescu, jucători pe care Becali îi vede sub Valeriu Lupu ca valoare
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER