Transferul lui Dennis Man la Steaua face istorie pentru UTA. Anunțul făcut de arădeni

Transferul fotbalistului Dennis Man de la UTA Arad la Steaua este considerat istorie, fiind cel mai scump jucător vândut de către „Bătrâna Doamnă”, în vreme ce oficialii UTA-ei spun că dacă Dennis Man își va menține același parcurs, va ajunge în echipa națională.

Antrenorul echipei UTA, Roland Nagy, a declarat, miercuri, că era convins că Dennis Man va ajunge la un club mult mai mare.

„Știam lucru ăsta, anticipam lucrul ăsta, pentru că Dennis Man, așa cum a încheiat sezonul, și a fost acolo până în cele două baraje, cum a început sezonul, cum a jucat… (știam -n.r.). Dennis Man dacă i se pavează puțin drumul și i se dă încredere și eu cred că investiția pe care o fac ei, Steaua, prin mișcările pe care le-a făcut în această vară, poate să fie, în scurt timp, peste jucători pe care i-a transferat Steaua în această vară. Cred în Dennis Man, Dennis Man a vrut lucrul ăsta și asta înseamnă că s-a maturizat sau este în situația de a se maturiza și să profite de această șansă. Oricât am fi vrut noi să blocăm sau să ne impunem la aspectul ăsta, el a făcut în așa fel, prin prestațiile lui, și modul cum a debutat în acest sezon, și a obligat să se facă mișcarea asta”, a declarat Roland Nagy.

Fără a spune suma pentru care a fost vândut jucătorul în vârstă de 18 ani, antrenorul arădenilor consideră că o asemenea sumă este normală. „Nu se înțelege de ce se dă la Liga a 2-a așa o sumă pe un jucător de 18 ani? Asta e normalitate sau asta ar fi spre normalitate. Să putem munci și să îți dea un imbold pozitiv multor cluburi de Liga a 2-a și nu numai să crească jucători sau măcar să fie izvorul fotbalului românesc către Liga 1 și către echipa națională”, a mai declarat antrenorul principal de la UTA.

Dennis Man a fost însă avertizat asupra tentațiilor care îi pot apărea din București. „Dennis are o maturitate fotbalistică, de aceea tatăl său este cu el, pentru că încă el se formează ca și om matur. Are 18 ani, majoratul l-a făcut, dar tentațiile sunt foarte mari. Pe vremea noastră, când am fost în Capitală, în București, erau tentațiile mari, și în special astăzi. Dar el e un băiat cuminte, un băiat care cu siguranță va profita de această șansă. (…) Din punctul meu de vedere este o mișcare logică, normală și sunt convins că va profita de ea și va ajunge în scurt timp un jucător de echipa națională pentru că avem nevoie”, a mai declarat Roland Nagy.

Roland Nagy susține că Dennis Man e o pierdere pentru arădeni, dar, în același timp, a fost un plus pentru toată lumea: „Așa e vorba la noi: un ochi râde, unul plânge. E o pierdere Dennis Man pentru club, pentru noi, pentru toată lumea, nu numai pentru mine sau stafful tehnic, dar viața în fenomenul ăsta te duce în așa fel încât nu poți să spui nu, e șansa lui, a familiei, a lui ca și început de carieră, să profite de chestia asta. Pentru club a fost benefic, bine, nu s-a renunțat așa de dragul de a se renunța. A fost un plus pentru toată lumea. Nu puteai să te opui. Am fost ferm convins, sigur, că se va semna, chiar dacă la ora 22 încă se negocia, am știut că lucrurile sunt clare, că o echipă care l-a vrut, care s-a zbătut atâta, nu se mai uita la un leu, la un cent dacă era vorba de negociere”.

Directorul general al UTA-ei, Decebal Codru Grădinariu, a spus că prin transferul lui Dennis Man la Steaua „s-a scris istorie”.

„Din punctul meu de vedere clubul a avut o săptămână fantastică, o săptămână plină, o săptămână interesantă, o săptămână în care, dacă vreți, s-a scris istorie, s-a vândut un jucător, cel mai scump, din istoria clubului UTA. Cred că trebuie privit și dintr-o altă perspectivă, cum a fost posibil să se ajungă la performanța asta, trebuie să căutăm ca să vedem cum s-a ajuns aici, de unde s-a plecat, cât sacrificiu a făcut acest băiat și familia sa, noi ca și club, a reușit să fie promovat la o vârstă așa de fragedă. Eu cred că lucrurile astea trebuie subliniate, promovate”, a declarat Decebal Codru Grădinariu.

Pentru UTA, următorul meci e în deplasare cu FC Brașov, vineri, cu începere de la ora 17.30. După cinci etape din Liga 2, arădenii sunt neînvinși și ocupă locul 3 în clasament, cu 11 puncte.

Echipa de fotbal UTA a fost creată pe 18 aprilie 1945 de către baronul Francisc Neuman, considerat unul dintre cei mai de succes industriași arădeni, care deținea, printre altele Fabrica de Spirt și Drojdie și Întreprinderea de Textile Arad, în apropierea căreia se află stadionul. Conform wikipeadia, la începuturi, la UTA au fost aduși cei mai valoroși fotbaliști din zonă, inclusiv din naționala Ungariei, precum Iosif Petschovski, Gyula Lóránt și Ladislau Bonyhadi.Stadionul, care este reconstruit de către municipalitate pentru a fi mărit și modernizat în acest moment, a fost finalizat în 1946, fiind inaugurat pe data 1 septembrie, cu meciul de fotbal cu echipa Ciocanul București. Arena era considerată, la acea dată, cel mai frumos stadion din țară, fiind o copie fidelă a stadionului echipei Arsenal Londra, Highbury, cu gazon englezesc adus cu avionul personal al baronului. Până și culorile tricourilor, alb și roșu, au fost împrumutate de la celebra echipă a cărei mare fan era baronul Francis Neuman.

Conform site-ului oficial al clubului, uta-arad.ro, „de la înființarea sa, UTA a câștigat de 6 ori titlul de Campioană a României și de 2 ori Cupa României. În 1970, a eliminat din Cupa Campionilor renumita echipă Feyenoord Rotterdam, campioana Europei en-titre. UTA deține încă titlul neoficial de campioană a Provinciei, având cele mai multe titluri câștigate dintre echipele din afara Bucureștiului. UTA a dat fotbalului mare pe parcursul anilor nume ca: Farmati, Bonyhadi, Lereter, Petschovsky, Brosovszky, Domide, Axente, Bíró, Duckadam, Coraș, etc.

Sursa: MEDIAFAX

Publicat: 07 09. 2016, 22:39
Actualizat: 07 09. 2016, 23:54