„U” Cluj, fotbal la MAX Nicu. „Șepcile roșii” au învins la Timișoara. ACS Poli – „U” Cluj 1-2
- Clujenii lui Teja au revenit de la 0-1 la pauză și au învins ACS Poli, într-un derby al retrogradării
- Max Nicu a marcat golul victoriei în Banat, aceasta fiind prima sa reușit în Liga I
Sărbătorile Pascale au fost scurte și pline de griji pentru ACS Poli și „U” Cluj. Ambele echipe știau că vor pătimi din plin pe finalul campionatului, dacă nu vor câștiga jocul direct. Iepurașul a fost extrem de darnic cu bănățenii și le-a făcut cadou un gol, chiar la prima fază de atac. Fundașii lui „U” au dat impresia că au exagerat cu ouăle și drobul, altfel nu se prea poate explica golul din flancul stâng al defensivei, care i-a permis lui Popovici să pătrundă spre poartă și să încrie nestingherit (2). Bănățenii au cedat posesia însă imediat după gol, iar clujenii au împins jocul tot mai aproape de poarta lui Nuno Claro. Golgheterul Lemnaru a fost cel mai periculos om în negru. A nimerit bara, cu capul (14), a dat gol, dar i-a fost anulat pentru henț (33) și a deviat în brațele lui portarului (40). Printre ocaziile lui Lemnaru, timișorenii puteau „mușca” pe contraatac. Szekely a tras în brațele lui Niculescu (20), apoi atacantul n-a primit penalty după faultul lui Tîrnacop (15), iar Trandu a fost blocat în poziție de unu la unu cu Niculescu (24).
Max Nicu, gol și pasă de gol
Clujenii și-au intensificat presiunea în partea secundă, iar defensiva lui Alexa a cedat, după ce Max Nicu a întors pentru Lungu, iar mijlocașul defensiv a marcat la colțul scurt (52). După gol, ambele echipe au fost preocupate mai mult să nu greșească în apărare și au atacat timid. Clujenii au rămas însă mai mult în atac, iar izbăvirea clujenilor a venit de la Max Nicu. Fostul internațional a marcat cu un voleu pe spate, primul său gol în Liga I (83) și a urcat „U” Cluj până pe locul 12 în clasament, peste ACS Poli.
ECHIPELE DE START
ACS Poli (4-2-3-1): Nuno Claro – Belu, Mera, Șeroni, Morariju – Al. Popovici, Ov. Petre – Trandu, Fl. Nanu, Poparadu – Szekely
Rezerve: Kirev, Nohai, Gorobsov, Boldea, Kneeshaw, S. Keita, Scutaru
„U” Cluj (4-2-3-1): Niculescu – Ciupe, Abrudan, Ninu, Târnăcop – Cristocea, Lungu – Kovacs, Nicu, Sauvadet – Lemnaru
Rezerve: Dolha, I. Neag, Martac, Borza, Calcan, Menezes, Machado
URMĂ‚REȘTE COMENTARIUL LIVE TEX AL PARTIDEI
ACS Poli – „U” Cluj este partida care poate liniști pentru moment una dintre cele două formații, aflate în luptă directă pentru evitarea retrogradării. Președintele de onoare al Universității, Remus Câmpeanu, crede că meciul cu bănățenii e mai important pentru clujeni chiar decât cel cu Steaua: „Acesta este mai important decât un joc cu o echipă aflată în fruntea clasamentului. Poate fi un meci de 4, 5 sau 6 puncte, în funcție de rezultat. Eu cred că Universitatea se va salva, după felul în care a abordat ultimele 5-6 partide”. Meciul are o dublă însemnătate pentru Valentin Lemnaru. Acesta a fost egalat de Antal în fruntea marcatorilor Ligii I, dar poate redeveni liderul golgheterilor, dacă marchează la Timișoara. „E un meci în care poate da goluri deși atenția adversarilor va fi orientată spre el pentru că e pericolul numărul unu. Ar fi frumos să fie golgheter, dar mai frumos ar fi ca golurile sale să salveze echipa”, crede Remus Câmpeanu.
Lemnaru, copia lui „Tim” Câmpeanu
Dacă va reuși să devină golgheterul campionatului, la finalul sezonului, Valentin Lemnaru ar egala un record vechi de 34 de ani. Sezonul 1979 – 1980 este ultimul în care un jucător al „șepcilor roșii” a cucerit titlul de golgheter. Septimiu Câmpeanu, nepotul lui Remus Câmpeanu, reușea atunci 24 de goluri. „Ar fi timpul ca „U” să dea din nou un golgheter. Cei doi au ceva în comun. Atât „Tim” cât și Lemnaru găsesc momentul oportun să trimită mingea spre poartă. Au un procentaj de reușită ridicat și un simț de plasament și de a scăpa de sub controlul adversarului incredibile. Toate aceste calități îi aseamănă și sunt native. Sunt greu de explicat în cuvinte. Le avea „Tim” și le are și Lemnaru. Ultimul are de parte sa și fizicul. Îl ajută fizicul mai mult decât pe „Tim”, îi compară Remus Câmpeanu pe cei doi golgheteri.
Câmpeanu a ajuns la Steaua
„Tim” Câmpeanu a evoluat pentru Universitatea între anii 1970 și 1980. După ce a cucerit titlul de golgheter, „decarul” lui „U” Cluj a fost selecționat la echipa națională și apoi a ajuns să evolueze la Steaua timp de două sezoane, când a marcat 21 de goluri. Este unul dintre cei mai prolifici atacanți din istoria Ligii I, reușind 149 de goluri în 346 de meciuri. „Adormea pur și simplu adversarii. Țâșnea și schimba direcția de alergare cu asemenea rapiditate încât nu putea fi oprit. Toate aceste driblinguri le reușea în careu și asta îl făceau deosebit”, își amintește Remus Câmpeanu.
ECHIPELE PROBABILE
ACS Poli: Nuno Claro – Belu, Mera, Șeroni, Murariu – Ov. Petre, Gorobsov – Poparadu, Trandu, Boldea – Szekely.
Antrenor: Dan Alexa
U Cluj: Veselovsky – Ciupe, Ninu, Abrudan, Gercaliu – Lungu, Cristocea – Sauvadet, Calcan, Târnăcop – Lemnaru.
Antrenor: Mihai Teja